home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Látogatás az újvidéki Apáczai Diákotthonban
N. M.
2013.06.12.
LXVIII. évf. 24. szám
Látogatás az újvidéki Apáczai Diákotthonban

Június 4-én a budapesti ELTE Eötvös József Collegiumának mintegy harminc kollégistája Horváth László kollégiumi igazgató vezetésével ellátogatott az újvidéki Apáczai Diákotthonba. A kölcsönös bemutatkozás, a trianoni döntés folytán kisebbségbe került vajdasági magyarság oktatási helyzetének ismertetése és egymás munkájának méltatása után a diákok elénekelték a Nemzeti összetartozás dalát, majd kötetlen beszélgetés során ismerkedtek a diákotthon életével, munkájával.

Június 4-én a budapesti ELTE Eötvös József Collegiumának mintegy harminc kollégistája Horváth László kollégiumi igazgató vezetésével ellátogatott az újvidéki Apáczai Diákotthonba. A kölcsönös bemutatkozás, a trianoni döntés folytán kisebbségbe került vajdasági magyarság oktatási helyzetének ismertetése és egymás munkájának méltatása után a diákok elénekelték a Nemzeti összetartozás dalát, majd kötetlen beszélgetés során ismerkedtek a diákotthon életével, munkájával. Elhangzott, hogy a külhoni régiók közül csupán Vajdaságban nincs magyar egyetem, és az Újvidéki Egyetem karain, a Magyar Tanszék kivételével, nincsenek magyar csoportok. A látogatás során Horváth László és Nagy Margit, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete által működtetett Apáczai Diákotthon igazgatónője együttműködési megállapodást írt alá.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..