home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Kutatás: az MNT ösztöndíjprogramja eredményes
(vas)
2014.06.05.
LXIX. évf. 24. szám

Ágyas Réka szociológus, aki egy online kutatás keretében végzett felmérést a diákok körében, az MNT ösztöndíjprogramjának eredményességéről számolt be a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón.

Elmondta, hogy a kérdőívezésben azok vettek részt, akik még most is a programban vannak, és azok, akik kiestek belőle vagy be sem kerültek. Kiderült az is, hogy a hazai diákok az ösztöndíjprogramnak köszönhetően döntenek a szerbiai felsőfokú intézményekben való továbbtanulás mellett, és sokan itthon szeretnének érvényesülni tanulmányaik befejeztével. A kutatás eredménye kimutatta, hogy a válaszadók 65 százaléka az MNT ösztöndíjprogramja nélkül nem tudta volna folytatni tanulmányait családjának anyagi háttere miatt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..