home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Külföldi újdonságok
Zvekán Péter
2023.12.15.
LXXVIII. évf. 49. szám
Külföldi újdonságok

Dua Lipa: Houdini — David Guetta & Kim Petras: When We Were Young (The Logical Song) — Jack Harlow: Lovin On Me — PinkPantheress: Nice to meet you (feat. Central Cee)


Dua Lipa (Forrás: thetimes.co.uk)

Dua Lipa: Houdini
Azt már tudjuk, hogy mindenki kedvenc albán származású énekesnője ontja a jobbnál jobb slágereket, és az is kiderült, hogy szereti az ajvárt — de ez most mellékes. Legutóbbi albuma 2020-ban jelent meg Future Nostalgia címmel, melyen olyan slágerek kaptak helyet, mint a Physical, a Break My Heart vagy a Don't Start Now. Azóta kizárólag erről a korongról hallhattuk a dalait, most viszont kiderült, hogy nemsokára érkezik az új anyag. Erről az egyik első előhírnök a Houdini, mely ismét egy igazi vérbeli Dua Lipa-szám lett. Ahogyan az manapság divat — vagy inkább szinte szabály —, egy kislemezhez videó is dukál, ez most sincs másképp. Manu Cossu rendezte André Chemetoff operatőrrel együttműködve a videóklipet, melyben Dua Lipa frissen festett vörös hajjal, felszabadultan táncol egy tükrökkel teli próbateremben.


 

David Guetta & Kim Petras: When We Were Young (The Logical Song)
Egy személyes nagy kedvencem éledt újra! Történt ugyanis, hogy 2001-ben megjelent a Ramp! (The Logical Song) a Scootertől, és az első pillanattól kezdve magával ragadott. Jó volt a zene és a hozzá készült klip is, melyben egy drag race volt látható. Annyira tetszett, hogy utána kellett néznem, mégis kihez tartozhat az eredeti változat. Kiderült, hogy ez egy 1979-beli dal a Supertramp zenekartól, és az eredeti változat is kiváló. Most David Guetta döntött úgy, hogy az olyan slágerei után, mint az I'm Good vagy a Baby Don't Hurt Me, most ő is újragondolja ezt a dalt. Ehhez segítséget is kért Kim Petras személyében, akit Sam Smith hatalmas slágeréből, az Unholyból ismerhetünk. Közös munkájuk gyümölcse a When We Were Young címet viseli. Az új kislemez egy klipet is kapott, melyet Hannah Lux Davis rendezett. A végeredmény pedig egy igazi retró hangulatú videó lett.


 

Jack Harlow: Lovin On Me
Jack Harlow még csak 2015-ben debütált, de máris egy olyan előadóvá vált, akit nem lehet megkerülni. Legújabb dalával, a Lovin On Mevel pedig ismét sikerült felkavarnia az állóvizet. Ez főleg azért történhetett meg, mert Harlow érti és használja a közösségi médiát. Ezúttal a TikTokon sikerült elérnie, hogy a dal már a debütálása előtt hatalmasat menjen a platformon. Így abban a pillanatban, amikor az újdonság, egy klippel karöltve, felkerült a YouTube-ra, már rengetegen tudták, hogy miről van szó, ami a számokból is látszik, hiszen 2 hét alatt már 11 millió megtekintésnél jár. Érdekes megjegyezni, hogy mint sok más énekes/rapper, ő is régi dalokhoz nyúl, amikor egy jó alapra vagy dallammenetre van szüksége. Aki kellőképpen fülel, észreveheti, hogy ezt most sincs másképp. A Lovin On Meben ugyanis felfedezhetőek az 1995-beli Whatever (Bass Solique) című Cadillac Dale-felvétel elemei.


 

PinkPantheress: Nice to meet you (feat. Central Cee)
Ezúttal két brit feltörekvő sztár, név szerint PinkPantheress és Central Cee fogott össze, hogy elkészítse első közös dalát, a Nice to meet you címűt. A közös felvétel PinkPantheress november 10-én megjelent első, Heaven Knows című stúdióalbumán debütált, a klip világáról pedig találtam egy nagyon találó leírást, melyet most lopok: a videó vizuális világa a Gen Z által imádott 2000-es évek popdalainak esztétikáját hozza.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..