Közösségteremtők

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Közösségteremtők

A megvásárolt épületSzékházat vásárolt a feketetói művelődési egyesületAlig egy éve, tavaly októberben jegyezték be a feketetói Feketetó Művelődési Egyesületet, de az Illyés Közalapítvány és a csókai önkormányzat támogatásával máris sikerült székházat vásárolniuk. Noha a tágas objektumot, m...

A megvásárolt épület

Székházat vásárolt a feketetói művelődési egyesület
Alig egy éve, tavaly októberben jegyezték be a feketetói Feketetó Művelődési Egyesületet, de az Illyés Közalapítvány és a csókai önkormányzat támogatásával máris sikerült székházat vásárolniuk. Noha a tágas objektumot, melynek része egy lakás, egy működő vendéglátó-ipari létesítmény és egy nagyterem, sikerült a nevükre íratni, vagyis rendezték a tulajdonjogi viszonyt, egyelőre mégsem vehetik a birtokukba. Az épület bérlőjének ugyanis a törvény értelmében harminc nap áll a rendelkezésére, hogy kiköltözzön. Emiatt az ünnepélyes fogadást, amelyen az Illyés Közalapítvány Alkuratóriuma részéről HAJNAL Jenő, az önkormányzat képviseletében pedig MARGIT Zoltán polgármester, ZOMBORI Csaba, a végrehajtó bizottság elnöke és ÓNÓDI Ibolyka vett részt, a helyi közösségben tartották.
POZSÁR Eleonóra, a művelődési egyesület elnöke elmondta, hagyományt igyekeznek teremteni, hiszen a faluban sohasem volt hasonló szervezet. Bevallotta, a munka nehezen indult meg, sokan értetlenül fogadták a történéseket, de most már vannak biztató jelek. Eddigi tevékenységük során sikerült karácsonyi ünnepséget szervezniük, és két csoporttal vettek részt az aratóversenyeken. A szakcsoportok megalakítása folyamatban van, az érdeklődők a kézimunkázást és a néptáncot szeretnék meghonosítani. Szerencsére most már helyük is van hozzá. Úgy tervezik, hogy a vendéglőt továbbra is bérbe adják, ha a leendő tulajdonossal sikerül megegyezni a feltételekben. A kisebb helyiségekbe beköltöztetik a Telekuckót és az irodát, a nagyteremben bálokat, irodalmi esteket, szórakoztató rendezvényeket tartanának. Az épületnek nagy pincéje, magas padlása és hatalmas udvara is van, mindezek kihasználása most már a tagságon múlik. És természetesen a pénzen, melyből sosincs elegendő. Egyelőre összefogással, önkéntes munkával meszelni és tatarozni kell, mert az objektumra ráfér egy nagyobb felújítás. Aztán jöhetnek az újabb pályázatok. Az ötszáz lelket számláló falu kissé álmosnak, sőt, alvónak számít, a közösséget nemcsak felébreszteni kell, hanem megteremteni és egybekovácsolni.
Barát István fotó

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Facebook

Támogatóink