home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Kettős ünnep a meggy jegyében
(K. O.)
2010.06.16.
LXV. évf. 24. szám
Kettős ünnep a meggy jegyében

Az ünnepélyes megnyitón Bojtos Béla, a helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte a vendégeket
Mutasd, melyiket vegyem... A strandon igazi majálishangulat voltJúnius 11-én, 12-én és 13-án ünnepelték meg háromnapos rendezvénysorozattal a bácsfeketehegyiek a VI. falunapot és a VII....

Az ünnepélyes megnyitón Bojtos Béla, a helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte a vendégeket

Mutasd, melyiket vegyem... A strandon igazi majálishangulat volt

Június 11-én, 12-én és 13-án ünnepelték meg háromnapos rendezvénysorozattal a bácsfeketehegyiek a VI. falunapot és a VII. meggynapokat. A híres fekete szemű termésből az idén keveset szedtek mindenütt a gyümölcsöskertekben, de ez most nem szegte kedvét egy vendégnek sem, aki ezekben a napokban ellátogatott a faluba, hogy a gazdag műsorkínálat valamelyikén részt vegyen. A szervezők -- a helyi közösség tanácsa, a Feketics Művelődési Egyesület, a Zöld Dombok környezet- és közösségfejlesztési szervezet, a Gazdakör, a Hestia nőegylet, a Nikola Đurković Általános Iskola, a Péter Pán óvoda, az Udruženje Mladihaz, az Izida anya- és gyermekvédelmi társulat, a Nagycsaládosok egyesülete, a Jadran kézilabdaklub, az Asztalitenisz klub, a Preferánsz klub, a Vöröskereszt községi szervezete, az Önkéntes Véradók Egyesülete, a ,,Feketicsi Fekete'' -- igencsak csábító, minden korosztályhoz egyformán szóló ,,kiadós'' szórakoztató programot állítottak össze. Az ügyességi sportrendezvényeken kívül volt babgulyásfőző verseny, művelődési műsor, kézimunka-kiállítás, termékbemutató, kirakodóvásár, szaktanácskozás, rockkoncert, utcabál...
Az ünnepélyes megnyitóra szombaton, június 12-én került sor a Kultúrotthonban, ahol Bojtos Béla, a helyi közösség tanácsának elnöke üdvözölte a vendégeket. Ugyancsak szombaton, este hétkor került sor a kétnyelvű gálaműsorra a színházteremben, ahol kihirdették az iskolásoknak kiírt irodalmi, rajz- és plakátpályázat díjnyerteseit. Itt köszöntötték fel a falu legidősebb polgárát, a 100 esztendős Brančić Klára nénit is. A falu legszebb háztájékáért járó elismerő oklevelet az idén Vučurović Zoran és Hilda kapta meg.
A sokszínű rendezvénysorozat immár elengedhetetlen része volt a Horkai Pálinkaházba és a Vinum Lódi borospincébe való kirándulás, ami sokaknak ,,mámorító'' élményt nyújtott. A 38 fokos kinti hőség ellenében nemcsak a pincék hűvöse hatott mindenkire üdítőleg, hanem a kóstolóba kapott kiváló minőségű italok is.
1

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..