home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Hogyan kérdezzünk? Mikor? Mit? Mennyit?
2023.11.19.
LXXVIII. évf. 46. szám
Hogyan kérdezzünk? Mikor? Mit? Mennyit?

Az Erasmus+ program keretein belül megvalósuló A trauma hege – a múlt tanulságai és megküzdési módok bemutatása című nemzetközi projektben, mely az Európai Unió támogatásával valósul meg, a budapesti Három Királyfi Három Királylány Alapítvány mellett a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ és az erdélyi, siménfalvai Ház A Holnapért egyesület is részt vesz. 


Fotók: VM4K Facebook-oldal

A projekt első állomása Szabadkán, a VM4K-ban volt. A képzés a Hogyan kérdezzünk? Mikor? Mit? Mennyit? – kutatói tudásmegosztás Szerbiában nevet viseli. A négy napos munka nyitórendezvényére november 17-én került sor a VM4K épületében, ahol bemutatkozott mindhárom partner, valamint a pályázat részleteit is ismertették.  

A program célja egy olyan képzéssorozat megvalósítása, amely a fiatalok mentálhigiénés állapotával, illetve annak kutatásával foglalkozik. Az előadók témái a társadalomkutatás története, jelentősége és hatásai, a kutatás etikája, a jó kutatási terv készítése. A képzés egyik fő irányvonala a kérdőíves módszer kidolgozása, de fókuszcsoportos beszélgetéseket is beiktatnak.

A rendezvény első napján Varga Diósi Viola politológus, a VM4K kutatásért felelős szakreferense, dr. Klinovszky Andrea szakpszichológus és Barlai Jenő szociológus tartottak szakmai előadásokat a résztvevőknek, majd újabb előadásokkal és gyakorlati munkával folytatódott a kutatói tudásmegosztás.

 

Forrás: VM4K

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..