Hírek, érdekességek az F1 világából

Hírek, érdekességek az F1 világából

2018-ban huszonegy futamon izgulhatunk, hogy ki is lesz a leggyorsabb, melyik csapat fog előbb kereket cserélni, és persze hányszor.

Viszont talán a rajt a legfontosabb meg a legizgalmasabb, mind a csapatoknak, mind a nézőknek, hiszen ezen a ponton már nagyon sok futam és vb–győzelem vált rémálommá.

Az előttünk álló versenyek közül mindenképp kiemelkedik a híres monacói futam. Monte-Carlo egy ékkő az F1 világában, hiszen itt olyan emberek jelennek meg, akik a pénzükkel és a tehetségükkel nagy elismerést vívtak ki: híres színészek, sportolók, üzletemberek. Monacóban csak a legjobbak győzhetnek, így az itteni eredményből sok következtetést lehet majd levonni. Az utolsó futam november 25-e, Abu-Dzabi, itt szeretnénk majd győztest látni, és nem előbb, de ez még nagyon messze van. A legjobb, ha erről nem is beszélünk még.

Inkább ejtsünk néhány szót arról új együttműködésről, amely a Honda és a Toro Rosso között jött létre. Lehet, hogy kialakul belőle valami érdekes, viszont nem az idény elején, inkább a nyári pihenő után. A valami érdekes azt jelenti, hogy az autók műszaki hiba nélkül teljesítik a futamot. Sajnos csak ennyi az elvárás, hiszen tavaly is például a Honda—McLaren-csapatnak már az is indok volt az ünneplésre, ha teljesítette a futamot. Az idén már a Red Bull is beszáll a játékba, és igen jelentős fejlesztésekbe fogott. Ennek két oka van, de még nem nagyon beszélnek róla, mert az F1-ben minden titok. Az egyik a testvércsapat megsegítése, a másik pedig az, hogy 2019-ben a Honda adja az erőforrást a Red Bullnak. Magyarán: 2019-ben egy nagyon erős Red Bull-csapat szeretne bemutatkozni. A tervezett módosítások között szerepel a tengelytáv megnövelése, mely hatással van az aerodinamikára és a vezetésre. Kíváncsian várjuk az eredményt.

A gumibeszállító továbbra is a Pirelli, de ez nem is volt kérdés, hiszen egy jó és termékeny munkakapcsolat alakult ki a cég és a csapatok között. Amikor az istállók valamilyen újítást szerettek volna, meg is kapták, persze csak módjával. A FIA is kért változtatást, nevezetesen azt, hogy gyorsan kopó gumiabroncsokat gyártsanak, és ez is teljesült (igaz, ez minden taktikát felborított). Nekünk, nézőknek azonban így volt jó és izgalmas.

Mindenkinek jó szórakozást, sok izgalmat!

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mérföldkő rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Hírek, érdekességek az F1 világából
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.25.
  • LXXV. évfolyam 8. szám
Hírek, érdekességek az F1 világából
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.18.
  • LXXV. évfolyam 7. szám
Facebook

Támogatóink