home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Hazám...
DUDÁS Károly
2011.04.06.
LXVI. évf. 14. szám
Hazám...

Szigetszentmiklósiak Szabadkán és Magyarkanizsán
Találkoztam velük, volt szerencsém (mert ez valóban szerencse!) hallgatni őket már korábban is. Tavaly a felemelő Trianon-emlékünnepségen otthon, Szigetszentmiklóson énekeltek, feledhetetlen perceket ajándékozva a hallgatóságnak. Most...

Szigetszentmiklósiak Szabadkán és Magyarkanizsán

Találkoztam velük, volt szerencsém (mert ez valóban szerencse!) hallgatni őket már korábban is. Tavaly a felemelő Trianon-emlékünnepségen otthon, Szigetszentmiklóson énekeltek, feledhetetlen perceket ajándékozva a hallgatóságnak. Most itthon hallgathattuk, láthattuk őket a magyarkanizsai Szent årangyalok-templomban, s akik jelen voltak, sokáig nem felejtik el az együtt töltött egy órát.

- Szabó Attila felvételei

A szigetszentmiklósi Battyány Kázmér Gimnázium Kórusáról és Zenekaráról van szó, mely a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség meghívására érkezett a Délvidékre, s mely a szabadkai városnézés, múzeum- és színházlátogatás, palicsi kirándulás után a magyarkanizsai önkormányzat szíves vendéglátását élvezhette. Hazám... című hangversenyükön pillanatok alatt kiderült, hogy a huszonegyedik században is lehet még a hazáról, a hazaszeretetről, a magyarságról, nemzetünk győzelmeiről és veszteségeiről hitelesen énekelni, zenélni, gondolatokat elmondani. A feledhetetlen műsor befejeztével állva tapsoló közönség azt jelezte: nemcsak lehet, hanem érdemes is...
A zenekart Tóth Gábor vezette, a kórust pedig Nemes Nagy Anita vezényelte, aki egy idő óta már itt van közöttünk, itteni magyar kultúránkat erősíti.
A szigetszentmiklósi gimnazisták igazgatójuk és néhány tanáruk kíséretében érkeztek Szabadkára, Magyarkanizsára. Köszönjük az élményt, az együttlét felemelő-erősítő pillanatait. Visszavárunk benneteket!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..