home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Hattyúk folyója
Kónya-Kovács Otília
2009.01.21.
LXIV. évf. 3. szám
Hattyúk folyója

A zimankós téli időben számos kisebb-nagyobb tavacska, csermely, folyó befagy. Így van ez tájunkon manapság, még a Béga folyón is elég vastag a jég, a merészebbek csúszkálnak rajta. A Béga Muzslya alatti részén, a folyó sodrásánál egy helyen még ebben a nagy hidegben sem fagyott be a víz. I...

A zimankós téli időben számos kisebb-nagyobb tavacska, csermely, folyó befagy. Így van ez tájunkon manapság, még a Béga folyón is elég vastag a jég, a merészebbek csúszkálnak rajta. A Béga Muzslya alatti részén, a folyó sodrásánál egy helyen még ebben a nagy hidegben sem fagyott be a víz. Ide telepedett le a minap nyolc hattyú. Eddig még nem fordult elő, hogy ezen a folyón keresnének pihenőhelyet a nagytestű, kecses madarak. Igaz, tíz éve, a Csepeli-tó partján pihent néhány közülük. Azok gyönyörűek voltak, tiszták, kedvesek, csaknem az emberek kezéből ettek. Ezek a madarak viszont csapzottak, a tolluk szürkés, piszkos. Ki tudja, honnan érkeztek. Megjelenésük híre mégis nagyon gyorsan elterjedt. Sokan lesétálnak a folyóhoz, hogy lássák a vendégmadarakat. Sajnos, olyanok is vannak, akik kutyáikkal együtt érkeznek a látványossághoz. Az emberek kukoricacsöveket dobálnak a hattyúk közelébe, marasztalásul, hadd pihenjenek kedvükre minél tovább, békében, hogy gyönyörködhessünk bennük. Vajon ennyi elegendő a vendéglátáshoz?

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..