home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Hathatós támogatás a szórványnak ...
2006.05.03.
LXI. évf. 18. szám
Hathatós támogatás a szórványnak
 ...

Hathatós támogatás a szórványnak
Szabó Attila felvétele a muzslyai és dobradói szerződés-aláírás alkalmával készültek.Miután márciusban a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség vezetői, Dudás Károly elnök és dr. Szöllősy Vágó László főtitkár Kúlán, a Népkörben a nyugat-bácskai művelődési egye...

Hathatós támogatás a szórványnak
Szabó Attila felvétele a muzslyai és dobradói szerződés-aláírás alkalmával készültek.

Miután márciusban a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség vezetői, Dudás Károly elnök és dr. Szöllősy Vágó László főtitkár Kúlán, a Népkörben a nyugat-bácskai művelődési egyesületeknek átadták a művelődési házak felújítására és berendezésére szánt anyaországi támogatás első részét, a közelmúltban Muzslyán és Dobradón jártak, ahol a szerződések ünnepélyes aláírása után a bánsági és szerémségi művelődési egyesületek is hozzájuthattak a nekik szánt támogatás első részének.
A VMMSZ elnökségének döntése értelmében az idén a Határon Túli Magyarok Hivatalától kieszközölt jelentős támogatás teljes összege a szórványmagyarságot illeti meg, melynek a megmaradáshoz elengedhetetlenül szüksége van a sürgős segítségre. Ahogy az elnök több alkalommal is fogalmazott: ,,Ha elvész a szórvány, hamarosan a tömbmagyarság is hasonló sorsra jut.'
A muzslyai összejövetelen a pancsovai Petőfi Sándor ME, a nezsényi Magyar Kultúrkör, a verseci Petőfi Sándor ME, az egyházaskéri Aranybogár ME, az erzsébetlaki Császártó ME, a titeli Tiszavirág ME, az udvarszállási Petőfi Sándor ME, a muzslyai Petőfi Sándor ME és a Muzslyaiak Klubjának vezetői vehették át a támogatás első részét, Dobradón pedig a házigazda Petőfi Sándor ME és a satrincai Petőfi Sándor ME vezetői.
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség támogatásra érdemesnek találta még a Tanyaszínházat, amely mind a szórványt, mind pedig a tömbmagyarságot szolgálja, valamint a mostoha sorsú, maroknyi káptalanfalvi magyarságot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..