home 2024. április 28., Valéria napja
Online előfizetés
Három dráma, három ősbemutató
(Tha)
2023.09.21.
LXXVIII. évf. 38. szám
Három dráma, három ősbemutató

Az Újvidéki Színház a magyar dráma napja alkalmából szervezi meg évről-évre a Vajdasági Magyar Drámaíró Versenyt. A drámaíróverseny célja, hogy új vajdasági magyar drámák szülessenek, és olyanok is drámaírásba fogjanak, akik egyébként nem foglalkoznak ezzel.

A megírandó dráma címét az aznapi Magyar Szóban megjelent írások címei közül húzzák ki. Így történt ez szeptember 20-án is, amikor kiderült, hogy a három szerzőnek, Góli Kornéliának, Brestyánszki Boros Rozáliának és Oláh Tamásnak A baglyok szaporodását segítik a költőládák címmel kell estig drámát írnia.

A szövegek megszületése után három rendező, Urbán András, Mezei Kinga és Ricz Ármin, a darabokat 24 óra alatt színpadra állítja, és szeptember 21-én este be is mutatják azokat a vajdasági magyar színházak művészeinek közreműködésével.

Az előadásokat, valamit a drámaírók, a rendezők és a színészek munkáját ezúttal nem szakmai zsűri, hanem a közönség véleményezi és díjazza.

A korábbi évekhez hasonlóan, a Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny estéjén derül majd ki az is, hogy a nézők szavazati alapján kik az előző évad legjobb művészei az Újvidéki Színházban, valamint a Pataki-gyűrű díj jelöltjeit is kihirdetik.


Kép: Újvidéki Színház Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..