home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Hamvaiból felélesztett művésztelep
(K. O.)
2011.06.08.
LXVI. évf. 23. szám
Hamvaiból felélesztett művésztelep

ÖlelkezésMájus 27-én és 28-án keramikusműhelyt tartottak Kishegyesen
Az alkalmi kiállítás néhány darabja,,Nekem, ha Kishegyesről mesélnek, mindig az egykori Dévics Imre kerámiatelep jut eszembe, amelyet országszerte ismertek a művészek. Boldog vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hog...

Ölelkezés

Május 27-én és 28-án keramikusműhelyt tartottak Kishegyesen

Az alkalmi kiállítás néhány darabja

,,Nekem, ha Kishegyesről mesélnek, mindig az egykori Dévics Imre kerámiatelep jut eszembe, amelyet országszerte ismertek a művészek. Boldog vagyok és megtiszteltetésnek érzem, hogy Csernus László kollégám és barátom meghívott ide, az általa szervezett műhelybe, amely -- nagyon remélem -- igazi folytatása lesz az előbbinek. A tradíciót nem szabad megszakítani! Ez a két nap is azt bizonyítja, hogy van értelme feléleszteni hamvaiból a művésztelepet, hiszen mindannyian lelkesedéssel jöttünk, és megállás nélkül dolgoztunk. Úgy működtünk, mint egy nagy család. Biztattuk, segítettük egymást. Tapasztalatot cseréltünk és barátkoztunk. Csernus Laci kezdeményezését erkölcsileg és anyagilag is támogatni kell'' -- mondta Mihályfi Marika újvidéki keramikusművész.
A tavalyi zentai együttlét adott ötletet a kishegyesi találkozóhoz Csernus László keramikusművésznek, aki 20 évvel ezelőtt költözött át Magyarországra, és jelenleg a kecskeméti Interkeram vállalatban dolgozik. A jubileum kapcsán és a hazalátogatás örömének jegyében hívta meg alkotótársait a májusi műhelybe, melyet a Dombos Fest helyszínén tartottak meg. A résztvevők között a megnevezetteken kívül ott volt még Cservenák Erzsébet, Fürsztner Etelka, dr. Radmila Marković (Kishegyes), Mezei Erzsébet (Zenta), Mile Ibolya (Törökszentmiklós), Obrad Mišić (Újvidék), Merima Fetalović (Róma) és Ármos Roland Márk (Kecskemét), valamint Révész Róbert vajdasági származású fotóművész, hogy megörökítse a két nap felejthetetlen pillanatait.
A műhely legifjabb vendégei a helybeli Ady Endre Általános Iskola tanulói voltak, akik maguk is belekóstoltak a kerámiakészítés műhelytitkaiba. Itt, Kishegyesen a 600 éve ismert ún. raku kerámiázás technikájával készültek a különösen szép egyedi darabok.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..