home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Gyermekszemmel
2022.08.23.
LXXVII. évf. 33. szám
Gyermekszemmel

A patinás intézmény közönségének fontos részei a gyerekek. Sokan közülük életük későbbi szakaszában is hűséges látogatók maradnak, és nagy számban vannak azok is, akik első művészi lépéseiket a galériában teszik meg. Abban az intézményben, amely egyúttal közvetlen inspiráció a legfiatalabbak számára, akiknek az alkotás által lehetőségük nyílik arra, hogy kifejezzék sajátos szemléletüket.

Így tett a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola 4. c osztályának néhány tanulója: Babcsányi Léna, Perlaki Noel, Varga Polyák Boglárka, Ahmetagić Hana, Erdélyi Pataki Máté, Kecskés Benedek, Nagy Kanász Kata, Gombás Tamás és Kujundzsity Leon is. A júliusban megnyílt tárlaton az ő szemszögükből készült alkotások is megtekinthetőek, melyek révén érdekes rálátást kapunk kortárs alkotóink művészetére.  

A szeptember elejéig látogatható, Gyermekszemmel: A Szabadkai Kortárs Galéria Gyűjteménye elnevezésű tárlat kurátora Vidaković Jasmina vezető kurátor, múzeumpedagógus.


Tárlatmegnyitó


A 4. c osztály munkái


Erdélyi Pataki Máté munkája


Ahmetagić Hana alkotása


Kecskés Benedek rajza

Fényképezte: Molnár Edvárd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..