home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Gigantikus fürdőbuli
Gyurkovics Virág
2014.07.30.
LXIX. évf. 31. szám
Gigantikus fürdőbuli

Mintegy hét és félezer ember látogatott el a nyár egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei bulijára, a Summer3p fesztiválra, melyet július 17-e és 20-a között rendeztek meg a palicsi termálfürdőben.

A programsorozatot — amelyet az angol The Guardian című lap egy 2012. évi európai zenei fesztiválok mustrájában csak úgy emleget, mint a buli, melyet egy gigantikus jakuzzi kényelmében élvezhettek a látogatók — immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg az A.Š.C. civil szervezet, és az idei az eddigi leglátogatottabbnak bizonyult.

A Summer3p valóban a nyár egyik legtartalmasabb eseménye Palicson, hiszen évről évre mind a délutáni, mind az esti órákban rengeteg programmal várja látogatóit, akiket a négynapos fesztivál fizikailag és szellemileg is átmozgat.

Az érdeklődők napközben képzőművészeti, audio- és video-műhelymunkákon engedhették kibontakozni tehetségüket, vagy különféle sportaktivitásokon vehettek részt, a legkisebbeket pedig környezetvédelemre nevelő foglalkozások kötötték le.

A Moon Stage-en a négy nap alatt mintegy húsz fellépő gondoskodott a felejthetetlen hangulatról, többek között a szerbiai elektornikus zene pionírja, a Noise Destruction, a magyarországi DJ Budai és a macedóniából érkező Goran Kan, a vizuális látványért pedig a Kids on Truth felelt. A fesztivál a legnagyobb, két és fél ezres látogatottságot a németországi DJ Alexander Kowalski fellépésének napján, szombaton érte el. Ezen a napon több szabadkai lemezlovas is zenélt, például Chrono & Ascaloon, akiket a szintén szabadkai Bobby Shepherd kísért hegedűn, fellépésével emelve az est fényét.

A Summer3p neve immár összeforrt a társadalmi felelősségvállalásra ösztönző kampányokkal. Az idén a szervezők három területre fordítottak figyelmet: a Stop az erőszaknak, az Óvjuk a természetet és a Clean lake Palić nevű programokra.

A Summer3p fesztivál négy napba sűrítve mutatta meg mindazt, amit a Palicsra látogatók egész nyáron — és éven — át élvezhetnek, a kreativitás kibontakoztatásához, a szabad aktivitásokhoz, a mozgáshoz, a csapatjátékokhoz és a nagy bulikhoz adott lehetőségeket. És egyúttal azt is megmutatta, hogy mindezt élvezhetjük a környezetvédelem és az erőszakmentesség jegyében is. Talán ezek az üzenetek is a bulizók eszébe fognak jutni, amikor felidézik a legemlékezeteseb

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..