home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Fontos üzenet Szerbia számára
Pannon RTV
2021.10.20.
LXXVI. évf. 42. szám
Fontos üzenet Szerbia számára

Fontos, hogy a térség és Szerbia állampolgárai, köztük a vajdasági magyarok is érezzék, hogy az Európai Unió számol velük - írja közleményében Deli Andor.

Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős uniós biztos az Európai Parlament Külügyi Bizottságának tegnapi ülésén bemutatta a Nyugat-Balkán országaira vonatkozó éves országjelentéseket, hangsúlyozva, hogy a Nyugat-Balkán országainak EU-csatlakozása nélkül nem tekinthető befejezettnek az Európai Unió bővítése. Deli Andor, a Fidesz vajdasági származású EP-képviselője kiemelte: nagyon fontosnak, hogy a térség és Szerbia állampolgárai, köztük a vajdasági magyarok is érezzék, hogy az Európai Unió számol velük.


Fotó: Pannon RTV

Várhelyi Olivér elmondta, a Nyugat-Balkán országainak EU-csatlakozása nélkül nem tekinthető befejezettnek az Európai Unió bővítése. Szerbia kapcsán kiemelte, az Európai Bizottság kezdeményezi, hogy az ország számára megnyíljon két tematikus fejezetcsoport is a csatlakozási tárgyalások keretében.

Deli Andor hangsúlyozta mennyire fontos az a munka, amelyet Várhelyi Olivér végez, sokszor ellenszélben. Reményét fejezte ki, hogy a jelentés nyomán felgyorsulnak a csatlakozási folyamatok.

A fideszes képviselő elmondta: „Nagyon fontosnak tartom, hogy a térség és Szerbia állampolgárai, köztük a vajdasági magyarok is érezzék, hogy az Európai Unió számol velük és határozott célja, hogy az ország mielőbb az Európai Unió tagjává váljon. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a bővítéssel kapcsolatban szkeptikus tagállamok is belássák: a Nyugat-Balkán országainak csatlakozása elengedhetetlen a térség és egész Európa számára."

„Magyarország Szerbia legnagyobb támogatója az Európai Unió felé vezető úton. Továbbra is teljes mértékben támogatni fogjuk az ország mielőbbi csatlakozását. Ez Európa, Magyarország, Szerbia és a vajdasági magyarok érdeke is" - hangsúlyozta Deli Andor.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..