home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Felmentették a kilenc hónapos csecsemőt
Összeállította: Talpai Lóránt
2014.04.16.
LXIX. évf. 16. szám

Felmentették a gyilkossági kísérlettel vádolt kilenc hónapos csecsemőt — Fegyveres összecsapások Kelet-Ukrajnában — Eldőlt: a Fidesz—KDNP pártszövetség kétharmadot szerzett — Európai parlamenti lista határon túli magyar jelöltekkel — A világ legveszélyesebb országai

Felmentették a gyilkossági kísérlettel vádolt kilenc hónapos csecsemőt

Lahor város bírósága szombaton foglalkozott az üggyel, és felmentette a kisfiút. A gyermek egy harmincfős csoport tagjaként szerepelt a vádlottak között, édesapjával együtt. A felnőttekhez hasonlóan előállították, és ujjlenyomatot vettek tőle. A csoport tagjait hatósági személy elleni erőszakkal vádolták.

A rendőröknek a januárban történt esetben azért kellett közbeavatkozniuk, mert az áramhálózatot illegálisan megcsapoló helyiek csoportja fenyegetően lépett fel az áramszolgáltató embereivel szemben, akik az illegális leágazás megszüntetésére érkeztek a helyszínre.

Úgy tűnik, az eset igazolja a pakisztáni igazságügyi rendszert és a rendőrséget érő bírálatokat, melyek szerint gyermekek sem mentesülhetnek a kétes eljárások alól.

Fegyveres összecsapások Kelet-Ukrajnában

Továbbra sem csitulnak a kedélyek Ukrajnában. Fegyveres harcok robbantak ki az ország keleti térségében fekvő Donyeck megye több városában. Kramatorszkban oroszbarát fegyveresek elfoglalták a rendőrség épületét. Krasznij Limanban szintén fegyveresek vették tűz alá a helyi rendőrséget. Az ukrán belügyi szervek állítása szerint a szakadárok békés állampolgárokat használnak élő pajzsként a rendvédelmiekkel szemben. Az összecsapásokban az Ukrán Biztonsági Szolgálat egyik embere életét vesztette, további öt pedig megsebesült. Az utóbbiak között van a szervezet terroristaellenes központjának vezetője. A fegyveres ütközetekre azután került sor, hogy a Donyeck megyei oroszpárti tüntetők „népi tanácsa” nagy többséggel kikiáltotta Donyeck régió függetlenségét. Mindeközben Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára további szankciókkal fenyegette meg Oroszországot. Rasmussen felrótta Moszkvának, hogy katonákat állomásoztat az Ukrajnával közös határán, és hogy törvénytelen népszavazást tartott a Krímben. A NATO főtitkára szerint Oroszország válaszút előtt áll. Vagy véget vet annak, hogy másokat hibáztat saját tetteiért, és kivonja katonáit, valamint tartja magát a nemzetközi kötelezettségeihez, vagy pedig még szélesebb körű nemzetközi elszigetelődés vár rá.

Eldőlt: a Fidesz—KDNP pártszövetség kétharmadot szerzett

Bizonyossá vált, hogy Magyarországon a Fidesz—KDNP az elkövetkező négy esztendőben is kétharmados parlamenti többséggel kormányozhat. Kucsák László ugyanis a budapesti 15. választókerületben legyőzte szocialista ellenfelét, Kunhalmi Ágnest. A két jelölt között mindössze 60 szavazat volt. Mint ismeretes, a szavazatok 98,7 százalékos feldolgozottságánál a különbség 22 szavazat volt a Fidesz—KDNP-s jelölt javára. A külképviseleteken és az átjelentkezéssel szavazók voksainak összeszámlálása után Kucsák Lászlóra 546-an, Kunhalmi Ágnesre, a baloldali összefogás jelöltjére 508-an szavaztak. Összességében Kucsák László 20 650, Kunhalmi Ágnes pedig 20 590 voksot kapott a választókerületben.

Európai parlamenti lista határon túli magyar jelöltekkel

A Fidesz—KDNP kormányszövetség meghirdette EP-választási jelöltlistáját. Az úgynevezett nemzeti listán határon túliak is szerepelnek. Az első öt helyen Pelczné Gáll Ildikó, Szájer József, Tőkés László, Deutsch Tamás és Gyürk András áll. Őket Gál Kinga, Schöpflin György és Erdős Norbert követi. Utánuk két határon túli magyar következik, egy kárpátaljai és egy vajdasági jelölt. A lista egyébként 63 fős. Szájer József szerint azért van szükség erre a bő választékra, hogy ha valaki kiesik, akkor helyére új embert lehessen delegálni. Mint ismeretes, Magyarország összesen 21 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

A világ legveszélyesebb országai

Az ENSZ közzétette a világ legveszélyesebb országairól szóló legújabb jelentését. A nemzetközi világszervezet adatai alapján a nem háborús övezetnek számító országok közül továbbra is Hondurasban a legkockázatosabb élni, mivel ebben a közép-amerikai országban a legnagyobb a 100 000 lakosra jutó gyilkosságok száma. Mindez főként a bandaháborúknak és a drogkartellek „tevékenységének” következménye. Az elsősorban kábítószer-csempészet által fenntartott szervezett bűnözés mértéke az amerikai földrészen az utóbbi években olyannyira megnövekedett, hogy a kontinens országaiban manapság már több gyilkosságot követnek el, mint Afrikában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..