home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Februári búcsú szeles, hideg időben
NAGY Erzsébet
2014.02.11.
LXIX. évf. 7. szám
Februári búcsú szeles, hideg időben

Február ötödike, Szent Ágota napja, a magyarcsernyei templom védőszentjének ünnepe. Ezen a napon sok helybeli és néhány vidékről érkező hívő gyűlt össze a szentmisén.

A szentmisét Tapolcsányi Emanuel nagybecskereki káplán és tordai segédlelkész celebrálta több paptársa jelenlétében. Masa Tamás padéi plébániai kormányzó, ünnepi szónok a szentmise elején köszöntötte az általános iskola alsós diákjait és a többi jelenlévőt. Beszélt Szent Ágotáról, kiemelte erényes, példás életét — az elszenvedett kínzások ellenére ugyanis hűséges maradt Krisztushoz. Az egyháznak napjainkban is nagy szüksége van a vértanúkra, azokra, akik életükkel, tetteikkel tanúságot tesznek a hitükről.

A szentmise végén ft. Szemerédi Pál atya, magyarcsernyei plébániai kormányzó köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a Szent Ágota-napi mise ünnepélyesebbé tételéhez, többek között a paptestvéreknek: Milan Sima törökbecsei káplánnak, Janez Jelen muzslyai szalézi szerzetesnek, Gyuris László nagybecskereki plébánosnak és Mellár József törökbecsei esperes-plébánosnak. Mellár József a mise alatt gyóntatott, Szemerédi Pál plébános pedig — a községi elnök jóvoltából — édességcsomaggal is megajándékozta a szentmisén részt vevő diákokat.

Már néhány éve február első vasárnapján szervezik meg a búcsús kirakodóvásárt. Az ideire (február 2-án) a zord, hideg, szeles idő miatt csak a környező településekről érkeztek vendégek, távolabbról nem.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..