home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Farsangi hangulatban Tordán
(Tha)
2011.02.23.
LXVI. évf. 8. szám
Farsangi hangulatban Tordán

A tordai közönségA Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat keretében az idén is megtartottuk a Hét Nap és a Bánáti Újság hagyományos élőújságját, melyen bemutattuk a Vajdasági Magyar Kalendáriumot is. Miután Dobai János faluelnök és Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője köszöntötte a nép...

A tordai közönség

A Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat keretében az idén is megtartottuk a Hét Nap és a Bánáti Újság hagyományos élőújságját, melyen bemutattuk a Vajdasági Magyar Kalendáriumot is. Miután Dobai János faluelnök és Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője köszöntötte a népes közönséget, megkezdődött a több órán át tartó színes szórakoztató műsor.

A tordai táncosok - Szabó Attila fotói

A nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület Sarkantyú népi táncegyüttese Fejes Barbara vezetésével szatmári és palatkai táncokat adott elő, melyeket a hódmezővásárhelyi Ferencz Tamás tanított be. A tamásfalvi Széchenyi István Magyar Művelődési Egyesület felnőtt vegyes kórusa, Szarka Edit irányításával, két népdalcsokorral lépett a közönség elé. A törökbecsei Jókai Mór Művelődési Egyesület Csalogató népi táncegyüttese a Torontál zenekar kíséretében dél-alföldi táncokkal mutatkozott be, a koreográfus és a művészeti vezető Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó volt. Hatalmas sikert aratott a két nótaénekes, a magyarországi Bodnár Mária és a magyarcsernyei Osztermann Emma, akiknek az előadásához a zenei aláfestést a tordai Samu Zoltán népi zenekara szolgáltatta.
A helyi erők képviseletében Csíkos Dániel ifjú szavalót, Nagy Szabina énekest és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület középső néptánccsoportját láthattuk, Bugyi Mónika vezetésével.
Szerkesztőségünkből Perisity Irma, a közkedvelt Sorsok, emberek c. sorozat szerzője olvasta fel írását, Szalai Attila a karikatúráit állította ki, valamint jelen volt Szabó Attila fotóriporter, Kiss Annamária, aki a nyereménytárgyak sorsolásában segédkezett és műsorvezetőként Tóth Lívia, a Bánáti Újság szerkesztője. A Hét Nap vendégeként lépett fel a két tehetséges csantavéri mesemondó fiú, Veréb Ervin és Utasi Árpád.
A program gazdag tombolajátékkal -- több mint száz ajándék talált gazdára -- zárult, de az est végén nem maradt ki a farsangi hangulatú mulatozás sem.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..