Évértékelés a Szabadkai Gázművekben

Évértékelés a Szabadkai Gázművekben

Az idén sikeres évet zár a közvállalat, jövőre pedig folytatódik a gázhálózat bővítése, és az egyéni fogyasztókon kívül meghatározott számban vállalatok, illetve tömbházak is ingyenesen válhatnak földgázfelhasználóvá.

Évértékelő ülést tartott a Szabadkai Gázművek igazgatóbizottsága. Ződi Ildikó, a közvállalat igazgatónője a többi közt elmondta, hogy nem tapasztaltak fennakadást a gázellátásban, a gázszállítás pedig folyamatos volt. Nem érkezett panasz a gáz minőségére, továbbá súlyosabb meghibásodás sem történt.

2018-ra két nagyobb beruházást tervezett a vállalat, az egyiket teljes egészében, a másikat pedig részben sikerült megvalósítani. Elsőként a Zentai úton, a Pionir és az új városháza között épült ki a gázvezeték 1420 méter hosszúságban. A fejlesztést a harmadik negyedévre tervezte a vállalat, és sikeresen realizálta. Ennek köszönhetően 10 ipari és 30 háztartási fogyasztóval bővült a cég felhasználóinak száma. A munkálatok összértéke 9 millió dinár, a kiépült új gázvezetéket pedig októberben adták át rendeltetésének. A közvállalat másik idei beruházása során a belvárosban építették ki a gázhálózatot. Ennek megfelelően a Korzón el is készült a gázvezeték, a környező utcákban pedig jövőre építik ki. A tervezett belvárosi szakasz 860 méter hosszúságú, a beruházás értéke pedig eléri a 6 millió dinárt. Ettől a fejlesztéstől 120 új egyéni és 15 üzleti felhasználót vár a vállalat. Az ülésen hangsúlyozták, hogy a közvállalat az idén is kiemelten figyelt a költséghatékony ügyvezetésre. A zárszámadás szerint a 2017. évhez viszonyítva jelentős bevételt valósítottak meg, melyből a fejlesztésekre fordított összegeken túl több mint 48 millió dinárt fizettek be az önkormányzatnak.

A gázhálózatra való ingyenes rákapcsolási akció is folytatódott, ezt a lakosság részéről nagy érdeklődés övezte. A cég teljesítette a szerződésbe foglalt kötelezettségeit, így eddig összesen 329 felhasználót kapcsolt rá térítésmentesen a hálózatra. Ezt a kisebb üzleti felhasználók számára is lehetővé tették. A vállalat igazgatóbizottságának döntése alapján a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény két épülete és az Egyetemistaotthon is ingyenesen csatlakozhatott a hálózatra.

A közvállalat az idén a mérőórák cseréjén is intenzíven dolgozott. Eddig 2438 szerkezet helyére raktak új termokompenzációs műszert. A vállalat épületének irodahelyiségeit is tatarozták, jövőre pedig a homlokzat felújítását tervezik.

A Szabadkai Gázművek KKV jövőre folytatja a beruházásokat és bővíti a gázhálózatot, a helyi közösségekben is. Meghatározott számú felhasználó ingyen kapcsolódhat majd rá a gázhálózatra, és az egyéni fogyasztókon kívül tíz kisebb üzleti fogyasztó és öt tömbház számára is megadják ezt a lehetőséget, továbbá a földgázhálózat bővítése terén is folytatják a befektetéseket.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Évértékelés a Szabadkai Gázművekben
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink