Emelt fővel

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Emelt fővel

Kopjafa és székely kapuA bukovinai székelyek hetven éve, 1941-ben települtek át Bácskába. Innen menekültek Magyarországra 1944-ben, s Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében találtak új otthonra. Erre az évfordulóra emlékezve a fennállásának huszonkettedik esztendejébe lépő Bukovinai Székely...

Kopjafa és székely kapu

A bukovinai székelyek hetven éve, 1941-ben települtek át Bácskába. Innen menekültek Magyarországra 1944-ben, s Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyében találtak új otthonra. Erre az évfordulóra emlékezve a fennállásának huszonkettedik esztendejébe lépő Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége Emelt fővel mottóval programsorozatot hirdetett, melynek nyitányán a szervezők az 1764. január 7-i madéfalvi veszedelemről is megemlékeztek, koszorúk kerültek Wass Albert szobrához, illetve az emlékparki kopjafák tövére - értesültünk Rancz Károly úrtól, az al-dunai székelység küldöttségi tagjától, a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnökétől. A bonyhádi székhelyű Székely Szövetség ugyanis január 9-én évi tisztújító közgyűlését is megtartotta, az új választmány élére a leköszönő elnök, Potápi Árpád János bonyhádi polgármester helyébe a kisdorogi elnökségi tag, Csibi Krisztina lett megválasztva.

Bonyhádi legények a lobogókkal - A felvételeket az al-dunai delegáció tagjai készítették

- A napirendi pontok kimerítése utáni kötetlen társalgás során az egymáshoz közelebb hozó idei találkozási lehetőségeinkről is szó esett - nyilatkozta Rancz úr. - A csernakeresztúriak például a hertelendyfalvi aratóünnepségre érkeznének az Al-Dunához, a csátaljaiak kultúregyesületét a sándoregyháziak helyi közössége és a Bonnáz Sándor MME látná vendégül, a fennállásának 65. esztendejét ünneplő egyesületünk, vagyis a pancsovai Petőfi Sándor MME pedig a bonyhádi tánccsoport érkezésére számít.

Címkék: Emelt fővel

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Emelt fővel
Körkép
  • (-ya)
  • 2011.01.26.
  • LXVI. évfolyam 4. szám
Facebook

Támogatóink