home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Eltemették Pásztor Istvánt
Kartali Róbert
2023.11.04.
LXXVIII. évf. 44. szám
Eltemették Pásztor Istvánt

Pásztor Istvánt szombaton a szabadkai Bajai úti temetőben helyezték örök nyugalomra. A Vajdasági Magyar Szövetség és a tartományi képviselőház elnöke október 30-án hunyt el, hatvanhét éves korában. A temetés előtt Újvidéken, a tartományi képviselőházban tartottak gyászülést, hiszen Pásztor István volt a vajdasági parlament történetének leghosszabb ideig hivatalban levő elnöke.

A város történetének valaha volt egyik legnagyobb temetésén részt vett Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Aleksandar Vučić, Szerbia köztársasági elnöke, Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke, de itt volt még magyar részről Kövér László, Semjén Zsolt, Potápi Árpád János, Magyar Levente, a szerbiai politikát képviselve pedig Vladimir Orlić, Ivica Dačić és még számos magas rangú politikus. A család mellett Pásztor István barátai, ismerősei, valamint több ezer tisztelője kísérte el utolsó útjára.

A temetésen Orbán Viktor, Aleksandar Vučić, a külhoni magyarság nevében Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség nevében Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke mondott búcsúbeszédet. A temetési szertartást Msgr. Fazekas Ferenc szabadkai megyés püspök tartotta pap társaival. A temetésről és az ott elhangzott beszédekről a november 8-án megjelenő lapszámunkban olvashatnak.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..