Divattippek Héditől

Divattippek Héditől

Beszéltünk már frizuráról, sminkelésről és kalapokról, csak egyvalami maradt hátra ahhoz, hogy a megjelenésünk alkalomhoz illő, egyúttal trendi legyen. Az öltözködéssel kapcsolatos divattippjeit Kovács Hédi osztja meg velünk.

Mióta világ a világ, a szoknya mindig is az öltözködési kultúránk része volt, jóllehet sokat változott a történelem során. A lenge, végtagokat eltakaró ruhadarabot egykoron nők és férfiak is hordták, hosszabb-rövidebb változatokban, aztán egy idő után már csak a nők kiváltsága lett. Azóta a korral és a divattal együtt változott, eleinte csak századonként, évtizedenként, mára már azonban évente születnek újabbnál újabb divattrendek arra vonatkozóan, hol kezdődjön, meddig érjen, milyen színű és fazonú legyen a szoknya. Természetesen mindig vannak „örökérvényű” darabok, de azért nem árt tájékozódni az aktuális irányvonalakról sem. Ebben segít most nekünk Hédi, aki szerint a szoknya nőiessé teszi a megjelenést. Ha valamilyen ünnepélyes eseményre készül, biztosan a szoknya mellett dönt, melyet inggel, blézerrel, magas sarkúval kombinál. Íme néhány ötlet:

* Lezser, elegáns, szürke, csíkos ruha... 

— Ez az összeállítás tavasszal egy All Star tornacipővel hordva lazább megjelenést kölcsönöz, magas sarkúval kombinálva nőiesebb lesz a kinézetetünk, télen pedig akár csizmával is hordható.

* Vagány, színes, csíkos ruci combig érő harisnyával...

— Ez a ruha szintén kombinálható bármilyen lábbelivel. Én itt a bokacsizmát választottam egy, az idén divatos, combig érő harisnyával. Ezt az összeállítást főleg hidegebb időben viselem.

* Elegáns, fekete bőrszoknya visszafogott fehér inggel...

— A magas derekú fekete szoknya szerintem mindig elegáns viselet egy fehér inggel. Az idén nagyon divatos a bőr és a bőrutánzatok, ezért ez nemcsak elegáns, de trendi összeállítás is.

Persze nem mindenki szereti a szoknyát. Aki ezektől az összeállításoktól sem kapott kedvet a viseléséhez, annak is készültünk egy tanáccsal, hiszen ebben a szezonban a szűk nadrág és a bő pulcsi is menő.

— Sötétzöld, bordó, barna, fekete — ezeket a színeket kombináljuk az idén ősszel és télen. Egy szűk farmernadrág egy bő, barna pulcsival és csizmával tökéletes téli viselet. A bővebb fazonú felsők akár cicanadrággal is viselhetőek, de mindenképpen oda kell figyelnünk a testalkatunkra, ha ilyen összeállítás mellett döntünk.

A legaktuálisabb trendekről természetesen magunk is tájékozódhatunk. Hédi például szívesen böngészi az ilyen témájú újságokat, blogokat, weboldalakat, melyeken arra érdemes figyelni, hogyan öltözködnek a hollywoodi hírességek, akár a mindennapokban, akár ünnepi eseményeken. 

Címkék: szépségtippek
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Divatosan rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Divattippek Héditől
Szépség
  • GYURKOVICS Virág
  • 2015.11.29.
  • LXX. évfolyam 47. szám
Divattippek Héditől
Divatosan
  • GYURKOVICS Virág
  • 2015.11.21.
  • LXX. évfolyam 46. szám
Facebook

Támogatóink