Csizmadia Anna Junior Prima Díjas!

Csizmadia Anna Junior Prima Díjas!

Átadták a Junior Prima Díjat tíz tehetséges 30 év alatti művésznek népművészet és közművelődés kategóriában pénteken Budapesten. Csizmadia Anna, vajdasági népdalénekes is a díjazottak között.

Az elismerést Csernók Klára népzenész, népművész, Csizmadia Anna népdalénekes, Gajdocs Krisztán bőrműves, Gera Anita koreográfus, táncos, Kiss Balázs Péter néptáncos, Kiss Balbinat Ádám hegedűművész, ifjabb Rádi László fafaragó, ifjabb Sárközi Lajos hegedűművész, Szabó Erzsébet kézműves és Tókos Attila néptáncos vehette át.

A díjakat Magyari Tamás, az il Bacio di Stile luxusáruház társtulajdonosa, Molnár Mónika ügyvezető és Mága Zoltán hegedűművész, zsűritag adta át.

Mintegy 150 jelölt közül szakmai zsűri választotta ki azt a tíz tehetséges fiatalt, akik az elismerésben részesültek. A díjazottak Szmrecsányin Boldizsár, az „Égre törő íjász” szobrát és kétmillió forintos csekkeket vehettek át ünnepélyes keretek között.

Nemes Tamás, a zsűri tagja a díjátadón elmondta: idén szakítottak a hagyománnyal, és több volt Junior Prima Díjast kértek fel zsűrizésre, „hiszen ők jobban ismerik a fiatal feltörekvő tehetségeket.” Hangsúlyozta, hogy nagyon sok jó jelölés érkezett, különösen táncosokat és zenészeket jelöltek a díjra.

A Docler cégcsoport immár negyedik alkalommal gondozza a Junior Prima Díj népművészet és közművelődés kategóriáját, az idei díjátadóval együtt összesen 40 fiatal tehetség munkáját ismerték el. Az il Bacio di Stile 2014-től a Junior Prima Díjak egyik főtámogatójává lépett elő.

A nyitókép Németh Anna korábbi felvétele Csizmadia Annáról.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Csizmadia Anna Junior Prima Díjas!
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.09.18.
  • LXXIV. évfolyam 37. szám
Csizmadia Anna Junior Prima Díjas!
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.07.11.
  • LXXIV. évfolyam 28. szám
Facebook

Támogatóink