home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Christopher Hill az új amerikai nagykövet Szerbiában
Szerbiai RTV
2021.10.15.
LXXVI. évf. 41. szám
Christopher Hill az új amerikai nagykövet Szerbiában

Christopher Hillt nevezte ki Joe Biden elnök az Amerikai Egyesült Államok új szerbiai nagykövetévé - olvasható a Fehér Ház honlapján.

Hill nagykövetként dolgozott Irakban, Lengyelországban, Dél-Koreában és Macedóniában is. Szerbia számára a koszovói párbeszédért felelős amerikai különleges megbízottként ismert. Hill a Columbia Egyetem és a Denveri Állami Egyetem professzora, folyékonyan beszél szerbül, lengyelül, macedónul és franciául, illetve számos szakmai kitüntetés birtokosa. Annak a tárgyalócsoportnak is a tagja volt, melynek erőfeszítései révén kötötték meg a daytoni békeszerződést. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..