home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Chester Bennington a halála után is énekel
Zvekán Péter
2024.03.15.
LXXIX.. évf. 11. szám
Chester Bennington a halála után is énekel

Elég fájdalmas a 2000-es évek egyik legnépszerűbb zenekarának, a Linkin Parknak a története — gondolok itt az énekes, Chester Bennington tragikus halálára.

Aki nem ismeri a hátterét, az igazából nem is érthette, hogy 2017. július 20-án miért vetett véget az életének. A világ egyik legismertebb zenekarának a frontembere, akinek ráadásul egy ex-Playboy-nyuszi volt a felesége, akitől három gyermeke is született… Mégis mi oka volt rá?

Sajnos ez is korán, már fiatalon szerzett traumák sokaságának a következménye. Egy interjúban arról mesélt, hogy hétéves korában szexuálisan bántalmazták, ami nyilvánvalóan meghatározta egész későbbi életét — főleg, hogy ezt a traumát hosszú évtizedekig magába zárta. Mindössze tizenegy éves volt, amikor a szülei elváltak, ez pedig sokakhoz hasonlóan neki is hatalmas trauma volt, melyet nem nagyon tudott feldolgozni, így az alkohol és a drog felé fordult. Egyszer azt nyilatkozta, hogy abban az időszakban annyira sokszor lőtte be magát, hogy kész csoda, hogy egyáltalán életben maradt.


teenvogue.com

Tizenhét éves korára már egyértelműen drogfüggő lett, és szinte már nem volt olyan anyag, amelyet ne tolt volna. Miután az apjától visszaköltözött az édesanyjához, ő megmondta neki, hogy szörnyen néz ki, és szedje össze magát. Akkor jó ötletnek vagy inkább kisebb bajnak tűnt, hogy amikor megkívánt valamilyen anyagot, helyette inkább szívott egy kis füvet.

Mindez persze nem volt jó megoldás, és nem is hagyta abba a szerek használatát. Akkor változott meg egy kicsit a helyzet, amikor egy alkalommal — éppen be voltak állva — betörtek hozzájuk, és fegyverrel fenyegették meg őket. Ez után az eset után úgy döntött, abbahagyja a drogozást.

Aztán 1999-ben csatlakozott a Linkin Park együtteshez, mellyel elég korán befutottak, és világhírnévre tettek szert. A korai években szintén visszaesett, ismét drogozni kezdett. Ezt a későbbiekben valamilyen szinten kordában tartotta, majd abba is hagyta, viszont szinte észrevétlenül, szép lassan eluralkodott rajta a depresszió, melyről jól tudjuk, hogy igazán kegyetlen tud lenni.

Halála előtt szinte senki sem gondolta, hogy ekkora a baj. Csak azt vették észre rajta, hogy egyre többet nyúl az alkoholhoz. Bennington holttestére végül 2017. július 20-án találtak rá Los Angeles-i otthonában. Öngyilkos lett, felakasztotta magát. A rajongók az egész világon megdöbbentek a hír hallatán, nem értették, hogy egy ennyire sikeres énekesnek mégis mi oka volt erre, de hát nem láthattunk bele abba, hogy pontosan mi is ment végbe benne.

A Linkin Park annyira meghatározó zenekar, hogy még ennyi év után sem felejtik el, és időről időre meg-megjelenik tőle egy újdonság. Ez azért történhet meg, mert a stúdióban még sok kiadatlan anyag lapul, melyet annak idején felénekelt. Így jelent meg most a Friendly Fire című dal, melynek anyaga még 2017-ben készült. A hozzá gyártott videót pedig Mark Fiore, egy régi munkatársuk rendezte és szerkesztette, a klipben pedig eddig soha nem látott stúdió- és élő felvételeket láthatunk. Így most ismét alkalmunk van átélni az igazi Linkin Park-feelinget.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..