home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Cél: a dobogó
Tóth Tibor
2014.08.19.
LXIX. évf. 34. szám
Cél: a dobogó

Az adorjáni Tisza labdarúgói az első idényüket töltötték a Vajdasági Liga keleti csoportjában. A zöld-fehérek tizenhárom győzelemmel, egy döntetlennel és tizenhat vereséggel a bajnoki táblázat 6. helyén zárták a pontvadászatot. Újoncként elérték a kitűzött célt, azaz a biztos bennmaradást.

— Ha előre ismerjük a liga „erejét”, akár még az első helyet is megcélozhattuk volna. Meg vagyunk elégedve a minden várakozást felülmúló helyezésünkkel, azzal pedig még inkább, hogy a ligát alaposan átszervezték. A főleg bánáti csapatokat tömörítő mezőny összeállítása nem volt éppen a legsportszerűbb, s akkor még finoman fogalmaztam — mondta Borsos Csaba, a Tisza Labdarúgóklub elnöke.

A bajnokság végeztével a csapatból hatan távoztak: a gólerős Dragan Trešnjić egyelőre felhagyott az aktív játékkal, és Ausztriába ment dolgozni, Velez Árpád Németországban vállalt munkát, Dalibor Crkvenjakov pedig egy magyarországi profi futsalcsapatba igazolt. Rajtuk kívül Aleksandar Kopunović, Čedomir Žarković és Nikola Klačar sem Adorjánon folytatja pályafutását, az I. ligából kiesett nagylajosfalvi Dolinából viszont Darko Baštovanov érkezett a Tiszába, és a zentai Győri Attila is itt kezdi meg az idényt.

— A Vajdasági Liga bácskai csoportküzdelmeinek a régi-új edzővel, a zentai Branislav Bulatovićtyal vágunk neki. Az eddigi vezetőedzőnek, Zoran Milidragnak ezúton szeretném megköszönni, hogy kihozta ezt a teljesítményt a csapatból. Véleményem szerint kiváló edző, pszichológusként viszont talán egy kicsit kevésbé volt hatékony. Bulatovićot ismerve abban bízom, hogy segítségével jelentősebb eredményt érünk el. Nem titok, hogy dobogós helyen szeretnénk végezni. Meglátjuk, ez sikerül-e, nem tudjuk ugyanis, hogy milyen erős lesz a liga. A mezőny egy részét ismerjük, a verbászi, a szenttamási, a turiai, a hódsági, az apatini és a zombori együttesek azonban ismeretlenek számunkra — mondta az elnök.

Az utazási költségek ebben az átszervezett ligában jóval kisebbek, mint amilyenek a Vajdasági Liga keleti csoportjában voltak. A bácskai csoportban négy csapat található 100 km-nél távolabb, tavaly viszont négy, 200 km-nél távolabbi együtteshez is el kellett utazniuk.

A felkészülést július 10-én kezdték meg. A végleges keret még kerestetik, a távozók helyére megfelelő játékosokat igyekeznek igazolni. Elsősorban csatárposzton van szükség erősítésre, a sok kapott gól miatt azonban a védelemben is várhatók változások. A csapat első számú kapusa a hajdújárási Ivica Bošnjak marad, cseréje pedig egy kettős igazolású, tizenkilenc éves szabadkai hálóőr lesz.

A kizárólag adorjáni erőkből álló második csapat, azaz a Tisza B együttese a tizennégy csapat közül a tizedik helyen zárta a mögöttünk álló idényt. Borsos szerint az elért eredmény jobb is lehetett volna, de a fiatal játékosok önbizalomhiánnyal küszködnek, és ez rányomta a bélyegét a bajnokságon nyújtott szereplésükre.

— Az első és a második csapatunk több alkalommal is egy időpontban játszott, ezért a fiatalok mérkőzésén nem mindig lehettem jelen. Őket azonban a helyszínen kell buzdítani, ott kell lelket önteni beléjük. A bajnokság végére már elhitték, hogy valóban jók, és akkor már jobb eredmények is születtek — mondta az elnök.

Az elmúlt idényben a második helyen záró pionírcsapatban hatan betöltik a tizenötödik életévüket, ezáltal a csoport az új idényben a serdülők között indul. Emellett a legkisebbekre is nagy figyelmet fordít, hiszen ők a klub utánpótlása. Az egész országra jellemző elnéptelenedés Adorjánt is érinti. Igaz, hogy évente tíz-tizenöt gyermek születik, de némely generációban a lányok vannak túlsúlyban, ezért több korosztályt kell összevonni ahhoz, hogy összeállhasson egy labdarúgócsapat. Jelenleg tizennyolc, első és ötödik osztály közötti fiú látogatja az edzéseket, s bizony a különböző korú gyermekek fizikai képessége között van eltérés.

Korábban szó volt róla, hogy a tagosítás befejeztével új labdarúgópálya épül a faluban. Ez azonban még várat magára.

— A tagosításnak még nincs vége. Annak ellenére, hogy egy bizonyos összeg megvan a létesítményre, még mindig nem léptünk egyről a kettőre. Egy kicsit csalódott vagyok, az első csapatban ugyanis mindössze egyetlen adorjáni játékos vállalta a szereplést. Közben a B csapatunkban legalább hat olyan kiváló képességű hazai játékos szerepel, aki közül négyen még az első felállításba is beférnének. Ők a Tisza Menti Ligában anyagi juttatás nélkül játszanak ahelyett, hogy a vajdasági ligás csapatunkban szerepelnének. Nincs elég önbizalmuk, és nem tudjuk meggyőzni őket, hogy az első csapatunkban a helyük. Így viszont el kell gondolkodunk rajta, hogyan tovább. Belevágjunk-e egy új stadion építésébe, vagy inkább a meglévő pályánkat korszerűsítsük? — teszi fel a kérdést Borsos Csaba, az adorjáni Tisza Labdarúgóklub elnöke.

Az első csapat lapzártánk után Verbász ellen játszotta a Vajdasági Liga első fordulójának mérkőzését, a második fordulóban pedig Szenttamásra utazik. A Tisza menti ligás B csapat őszi menetrendje jelen pillanatban még ismeretlen.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..