home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Az ezüstkolloid és a gyógynövények
Ivanics Elizabetta
2023.10.29.
LXXVIII. évf. 43. szám
Az ezüstkolloid és a gyógynövények

Rendhagyó módon most egy kicsit más természetes anyagról szeretnék szót ejteni, habár nagyon is sok köze van a gyógynövényekhez, hiszen a tinktúrák elkészülésénél kihagyhatatlan a fertőtlenítő- és rendezőereje.

A történelem során az ezüstöt számos kultúrában használták konzerváló- és gyógyszernek. Az ezüst orvosi gyakorlatban történő alkalmazhatóságát az ókori Egyiptomban, a Római Birodalomban és a görög városállamokban is felismerték. Paracelsus, a híres alkimista orvos is alkalmazta, erről számos írást is publikált.

A baktériumok felfedezése után vált ismertté az ezüst antibakteriális hatása, így számos betegség gyógyítására alkalmazták. Az amerikai hatóságok ellenállása az egész világra kihatással van, ezért az ezüstkolloidnak hivatalosan ma sem volna szabad gyógyítóhatást tulajdonítani. Az egyre gyakoribb pozitív orvosi tapasztalatok azonban az ezüstkolloidot az egyik legkedveltebb alternatív gyógymóddá tették.

Sokan küzdenek különféle fertőzésekkel és ismeretlen eredetű gyulladásokkal, melyek a tartós gyógyszeres kezelések ellenére sem múlnak el. A szervezetben fellépő és ki nem kezelt gyulladások pedig továbbgyűrűznek: emésztőrendszeri problémák, fekélyek, bőrgyulladások, ekcéma, allergia, kiütések… És még sorolhatnám, mi mindennel jelzi a szervezet a belül lévő problémát.

A megfelelő mennyiségű kolloid ezüst a szervezetünkben úgy viselkedik, mint egy második immunrendszer. Rendszeres fogyasztása esetén ugyanis a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel kölcsönhatásban aktiválja az immunrendszert, valamint elpusztítja mindazokat a mikroorganizmusokat, amelyek közvetlenül érintkeznek vele. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha az ezüstkolloid megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetben.

Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára. Az orvosi kutatások fényt derítettek az ezüst és a szervezetünket védő immunrendszer közötti szoros kapcsolatra. Dr. Gary Smith szerint a kolloid ezüst nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében, az immunrendszer munkájának hanyatlása összefüggésbe hozható a test ezüsthiányával. Dr. Robert O. Becker vizsgálatai szerint az ezüst igen hatásos csontregeneráló is, csonttörésnél 50%-kal lerövidíti a gyógyulás idejét. Ezenkívül elősegíti a bőr és más finomszövetek újraképződését, ráadásul sterilen is tartja őket. Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezüstkolloiddal kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Állítja, hogy gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak.

Az ezüstkolloid mikroszkopikus részecskékből álló, deionizált vízben függő ezüstionokból tevődik össze. A kolloid szerkezete ugyanolyan, mint a testnedveké, ezért 90-100%-ban felszívódik. Nem mérgező, és nincsenek mellékhatásai. Kíméli a májat, az emésztőrendszert és a szervezetet védő természetes bélflórát.

Használata javasolt az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzéses betegségek, gyulladások esetén. Sikeresen alkalmazható torok-, szájnyálkahártya-, tüdő-, szem-, kötőhártya-gyulladás, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzőszervi és orrüregi fertőzések, influenza, fülbetegségek, gyomorfekély, bélpanaszok, candidafertőzés esetén is.

Rendszeres használatával megelőzhető a többi közt: a láb-, köröm-, hüvelygomba, a fejbőr korpásodása, szájfertőzések kialakulása. Alkalmas a kiütések, pattanások, fekélyek, szemölcsök, ótvar, skarlát, ekcéma, herpesz, bőrrák és még számos bőrbetegség kezelésére. Hatásosnak bizonyult az AIDS, agyhártyagyulladás, szifilisz, gonorrhoea, kolera, malária, lepra, bubópestis, vérélősködők, rák, leukémia, nyirokér- és ízületi gyulladás esetében is. Allergia és szénanátha esetén gyorsan megszünteti a megfázásos jellegű tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmulasztja. A szem gyulladása, viszketése esetén szemcseppként lehet alkalmazni. Felülfertőződés nélkül gyógyítja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre is kiváló.

 

Az ezüstkolloid alkalmazása

Gondolom, már érthető, miért emeltem szót az ezüstvíz érdekében. Szintén egy elfeledett természetes szer, akárcsak a gyógynövények. A legeredményesebb hatást azonban az együttes alkalmazással érhetjük el.

Például a körömgomba vagy bármilyen gombás fertőzés esetén a diólevél forrázatával érdemes kombinálni. Készítsünk diólevélfőzetet kétszer olyan erősre, mint amilyet meginnánk, egy liter vízhez 5-6 evőkanálnyit áztassunk 20-25 percig, szűrés után öntsünk hozzá 1-1,5 dl ezüstvizet, és ebbe áztassuk a lábunkat, ameddig jólesik. Ülőfürdőnek is jó gombásodás esetén, ugyanígy az arányoknak megfelelően. Ezzel a módszerrel ülőfürdőt készíthetünk aranyér esetén is pásztortáska főzetével.

Rekedtség, dohányzás okozta köhögés, torokfertőtlenítés esetén zsályateát áztassunk. 2 dl vizet forraljunk fel, majd hagyjuk legalább 60 fokosra lehűlni, utána adjuk a vízhez az egy kávéskanálnyi zsályateafüvet. Ha csak gargalizálni szeretnénk vele, akkor hagyjuk ázni 20 percet, ha el szeretnénk fogyasztani, akkor szűrjük le 5 perc után, és tegyünk hozzá 0,3-0,5 dl ezüstvizet, majd fogyasszuk, vagy öblögessünk vele naponta 1-2 bögrényit.

Bélproblémák (pl. Staphylococcus, E. Coli, Candida) esetén fokhagymából készült kivonattal együtt érdemes kezelni a betegséget. A fokhagyma tinktúrája ugyanis a legerősebb természetes szer a belső bakteriális és gombás fertőzésekre. Ezüstkolloiddal együtt kúraszerűen alkalmazva hatásos a terápia.

Jól használható az ezüstkolloid a kertben is, mivel a növények növekedésére is pozitívan hat, valamint a növények bakteriális és gombás fertőzései esetén is eredményes. Egyszerűen csak be kell permetezni a leveleket és a talajt. Elpusztítja a nemkívánatos mikroorganizmusokat a virágföldben és az öntözőrendszerekben. Megszünteti a növényi rozsdát és penészt, valamint a fa korhadását. A vágott virágok eltarthatósága is meghosszabbítható, ha a váza vizébe ezüstkolloid oldatot keverünk.

Ideális élelmiszer-tartósító! Gyümölcsöket, zöldségeket befújva az oldattal elkerülhető a rothadás és a penészedés. Az ezüst a hűtőszekrény szagtalanítására is kiváló.

A mosásnál is hasznát vehetjük az ezüstkolloid oldatnak. Főként, ha láb- vagy körömgomba-, futószemölcs-, bőrgomba-, hüvelygombafertőzés van a családban. Az ezüstkolloid kiválóan fertőtleníti a textíliákat mosás közben, és egyúttal a mosógép fertőtlenítéséről is gondoskodik. Megakadályozza a fertőzések átterjedését a többi ruhaneműre, a kellemetlen szagok kialakulását.

Az ezüstkolloid az állatgyógyászatban is használható, például égések, marások, harapások, gyulladások és fertőzések gyógyítására, valamint hatásos gyógyszere a kutyák parvovírus-fertőzésének.

Végül egy jótanács: ne vásároljanak műanyag palackban tároltat, a szavatossági ideje pedig 6 hónap!

Váljék mindannyiunk egészségére!

(Forrás: Szabó László hatóanyag-szakértő tanulmányai, folyóiratok gyűjteményei)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..