home 2024. október 28., Simon napja
Online előfizetés
Az elmúlt 100 nap történéseiről
Tóth Tibor
2024.10.23.
LXXIX. évf. 43. szám
Az elmúlt 100 nap történéseiről

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere ma délelőtt sajtótájékoztató keretében foglalta össze a Magyarkanizsa Önkormányzata régi-új összetételű vezetőségének első 100 napjában történteket. A polgármester elmondta, hogy az elkövetkező négyéves ciklusban megerősítik a beruházásokhoz és a nemzetközi projektumokhoz kötődő szakértelmet és emberállományt, ezért a tanácsnoki rendszerben cserék történtek az előző ciklushoz képest.

— Az önkormányzat összetétele majdnem teljesen ugyanolyan, mint az előző ciklusban, ugyanis a képviselő-testület összetétele is alig változott a korábbi időszakhoz képest. Koalíciós partnerként a 29 képviselőből 27 alkotja a koalíciót, ebből a 27 képviselőből 19 a VMSZ és 8 az SZHP tagja. Mivel régi-új vezetésről van szó, így az önkormányzat nem állt le a választások közben és után sem, tehát az elmúlt 100 nap folyamatos munkával telt. Községünk településein számos program és falunap került megszervezésre a nyár folyamán, ami az elkövetkezőkben is így lesz. Nagy rendezvényeink közül az elmúlt időszakban a martonosi főzőverseny, a Malomfesztivál, az Oromiak Világtalálkozója, a Kanizsa Feszt, a Kukoricafesztivál, a kajakregatta, az úszó- és futófesztivál, az írótábor, a Szent István-nap és a községnap került megrendezésre, melyek az önkormányzat költségvetésében külön tételként szerepelnek. Újraindítottuk és megerősítettük az Ifjúsági Otthonban működő IT HUB működését, így a fiatalok és a fiatal vállalkozók megismerkedhettek a legújabb trendekkel az informatika területén. Közintézményeink közül a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskolában, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolában, az óvodában és a velebiti művelődési házon is történtek felújítási munkálatok, utóbbi teljesen átépült és megújult az elmúlt időszakban. Horgoson elindult a szociális felzárkóztatási program. Az IPA-pályázatok eredményeinek megjelenése mellett két program meg is kezdődött, melyek közül az egyik atlétikával, a másik asztalitenisszel kapcsolatos. A község kilenc településén felújítottuk a mezei utakat, a horgosi Tisza Menti Vízművekben pedig különböző munkagépek és a munka hatékonyságát növelő eszközök kerültek beszerzésre — mondta Fejsztámer Róbert.

A polgármester egy újdonságról is beszámolt, hiszen pályázati eszközökből, a megfelelő technikai eszközök beszerzése után, a hétvégén újra elindul a mozi a Cnesa épületében. Az elmúlt 100 napban Szegeden és Strasbourgban is képviseltette magát az önkormányzat, ezzel is öregbítve a község hírnevét.

— Bízom benne, hogy a mögöttünk lévő 100 nap tükör lesz az újabb négyéves időszakra vonatkozóan, hogy a lendület és a munkakedv kitart az elkövetkező időszakban is. Arra számítunk, hogy intézményeink, civil szervezeteink és természetesen a polgárok részéről továbbra is meglesz az a támogatás, amit a választások után és az előző ciklusban is megkaptunk — fejezte be a sajtótájékoztatót Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..