home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Az Isteni szív kötelessége
Cs. B. B.
2010.08.04.
LXV. évf. 31. szám
Az Isteni szív kötelessége

Gyula atya a Szent József-templombanJúlius 25-én a tiszaszentmiklósi Szent József-templom harangja búcsúzóra szólította a hívőket, Pósa Gyulát, Szaján, Padé és Tiszaszentmiklós plébánosát ugyanis püspöki rendelet alapján Sándoregyházára helyezték. Ezen a vasárnapon a tiszaszentmiklósiak búc...

Gyula atya a Szent József-templomban

Július 25-én a tiszaszentmiklósi Szent József-templom harangja búcsúzóra szólította a hívőket, Pósa Gyulát, Szaján, Padé és Tiszaszentmiklós plébánosát ugyanis püspöki rendelet alapján Sándoregyházára helyezték. Ezen a vasárnapon a tiszaszentmiklósiak búcsúztak papjuktól, aki 18 éven át szorgalmasan járt hozzájuk. Gyula atya -- mert így hívják a helybeliek -- ezúttal virágdíszbe öltöztetett templomban misézett. Akik ismerik, azt tartják róla, hogy mindig az emberek segítségére volt, nem gördített akadályokat a hozzá fordulók elé sem kereszteléskor, sem esküvőn, sem temetésen. Szerette csendben végezni a dolgát. Ezt a szentmisét is úgy kezdte, hogy megköszönte Isten kegyelmét, és a hívőkkel eltöltött közös életre, valamint a jövőre is Isten áldását kérte.
Ebből az alkalomból fellépett a padéi Haranga énekcsoport, valamint a messze földön is híres csókai Rákóczi férfikórus. A szebbnél szebb dalok hallatán az asszonyok nem győzték előkapkodni a zsebkendőjüket. Farkas István Reményik Sándor soraival tette ünnepélyesebbé a szentmisét, Miklós Erzsébetnek pedig az egyházközösség nevében elmondott szívhez szóló, gyönyörű búcsúbeszéde után Reperger Miklós, helybeli magyar kultúrkör elnöke következett. Emlékeztette a jelenlévőket, hogy Gyula atya ott volt a helybeli Vox Humana, a Magyar Kultúrkör, a Bánáti Újság és a VMSZ helyi szervezeténeknek a megalapításánál is. Minden évben felkarolta a táborozó gyerekeket, és soha nem zárta be a plébánia helyiségeit a fiatalok előtt.
Miután átadták az ajándékokat, a plébános úr is elbúcsúzott a tiszaszentmiklósi hívektől. Szívből hálát adott mindenkinek minden jótettért, jó szóért, áldozatért, megértésért. Felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy ne csak a széthúzás, az irigykedés uralkodjon közöttük, hanem igyekezzenek az isteni szív kötelessége szerint élni, cselekedni, örülni minden embertársuk legapróbb sikerének is, azonkívül egymás bátorítására szólította fel a híveket, hiszen mint fogalmazott, senki sem hibátlan. Mondanivalója végén Gyula atya azt kívánta, hogy az egyház az új plébános közreműködésével újuljon meg és gyarapodjon, hogy végül mindannyian eljuthassunk az örök hazába.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..