Aratónapok

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Aratónapok

Kaszanyél és búzakéve - a verseci vendégek Hertelendyfalvi utcabálAugusztus lévén már az új gabona lisztjéből sütött kenyeret, gyürkés fehér cipót is megszeghettük, hálát adva a Teremtőnek, hogy minden tavaszi vízözön ellenére azért mégiscsak meghagyta érni az élést. Nyárutót jelez...

Kaszanyél és búzakéve - a verseci vendégek

Hertelendyfalvi utcabál

Augusztus lévén már az új gabona lisztjéből sütött kenyeret, gyürkés fehér cipót is megszeghettük, hálát adva a Teremtőnek, hogy minden tavaszi vízözön ellenére azért mégiscsak meghagyta érni az élést. Nyárutót jelez a naptár, mégis friss emlékként él bennünk a közelmúltban lezajlott XVI. Hertelendyfalvi Aratónapok szinte minden egyes mozzanata. A rendezvény kezdeményezői a szabadkai Dužijanca mintáját vették alapul a múlt század hetvenes éveinek elején. Az idei műsor is a helybéli magyar, szlovák és szerb etnikum összefogásával jöhetett létre, városi, tartományi és szövetségi háttértámogatással. A hatnapos festa fő-, illetve kísérőrendezvényeiben egyaránt helyet kapott a népművészet, a hagyomány, a tudományosság és a kreatív jövőépítés. Képriportunk az Aratónapokat záró, július 31-i ünnepi felvonuláson készült, valamint a helyi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházában nyílt alkalmi kiállításon, amelyen a falu valamikori viseletéből, tárgyi és szellemi hagyománykincséből kaptunk ízelítőt.

Címkék: Aratónapok

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Facebook

Támogatóink