home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Aki megküzdött a sikerért...
Zvekán Péter
2013.08.28.
LXVIII. évf. 35. szám
Aki megküzdött a sikerért...

Sok előadó a szólókarrierjét annak köszönheti, hogy előtte valamely csapat tagja volt. Ilyen Justin Timberlake, aki az N'Syncből nőtte ki magát, de ide sorolhatom Michael Jacksont is, aki a Jackson 5 tagjaként kezdte pályafutását. Erre a jelenségre természetesen Magyarországon is akad példa: Kasza Tiboré például, aki egykor a Crystal nevű formáció tagjaként került fel a sikerlistákra.

Már kiskorában vonzotta a színpad, a színjátszás, a zene, de ekkor még mindenki azt hitte, hogy a színház lesz a választott útja. Az általános iskola elvégzése után beiratkozott a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma szakára. Nagyon szabad, kreatív négy évet töltött ott el — és ez az időszak végleg a zene felé fordította. Ezért döntött úgy, hogy Szentes után felköltözik Budapestre. Beiratkozott a Toldi Mária Musical Stúdióba, ahol a legjobb ének- és hangképző tanároktól tanult. Megismerkedett Miklós Tiborral, akinek számos musicalbemutatóján együtt dolgoztak. Miklós Tibor volt a szövegíró és a rendező, Kasza Tibi pedig a zenei vezető és karmester. Közösen állították színpadra a Fame és a Rent című világsikerek magyar előadásait, és ők alkották meg a Crystal első nagy slágerét, a Két utazót is. Tibi következő állomása a Kőbányai Zenei Stúdió volt, ahol Sík Olga és Kósa Zsuzsa által belekóstolhatott a dzsesszbe. A Crystal gondolata és ezzel egyidejűleg az első dal is 1998-ban született meg. Hamarosan összejött egy albumnyi dal ebben az izgalmas, újszerű stílusban, de a kiadóknál süket fülekre talált. Ilyen indokkal utasították vissza őket például: „rétegzene”; „a lány nem tud énekelni"; „hozz ötmillió forintnyi szponzorpénzt!" stb. Az elutasításokat nagyon rosszul fogadták, így két év kényszerpihenő következett. Ez alatt az idő alatt bátyja segítségével elkészült a saját stúdiójuk. A reklámzenéktől a hangszerelési munkákig mindent elvállaltak, így tartva fenn magukat, ugyanakkor új tapasztalatot is szerezve a zene világában. 2000-ben aztán végre eljött a várva várt áttörés. Michael Flatley hihetetlen sikere ráirányította a figyelmet a Crystal két éve fiókban heverő albumára, s egy kihagyhatatlan kiadói ajánlatnak köszönhetően megjelent a bemutatkozó lemezük Hirtelen 5 címmel. Ezzel elindult a megálmodott karrier, megjelent a Két utazó, egymást követték a slágerek, díjak, arany- és platinalemezek. Közben Tibi már nemcsak zeneszerzőként, hanem szövegíróként is jeleskedett — úgy érezte, hogy a saját, őszinte mondanivalójával adhat legtöbbet hallgatóinak. A Fújja el a szél című lemezének klipjeit már maga rendezte, mert elégedetlen volt az addig megjelentekkel. A sok munka és fáradság azonban megérte. A harmadik Crystal-lemezen, a Trilógia címűn nemcsak az új dalok, hanem az első két album legnagyobb slágereinek szimfonikus feldolgozásai is helyet kaptak. A hatalmas sikert világszintű látványtechnikával kiegészült országos turné koronázta meg. Két évre rá elkészült a Világok hangjai című korongjuk, melynek elkészítésében a világhírű Adiemus kórus működött közre. A lemez nagy részét Helsinkiben vették fel, abban a stúdióban, amelyben pl. a The Rasmus is dolgozott. Tibi közben újabb álmot dédelgetett: a benne szunnyadó lírai dalokat új lemezen megjelentetni. Hosszas készülődés, sok vívódás után készült el az első szólólemeze, a hatalmas sikert arató Ha egy férfi igazán szeret című.
Ettől a pillanattól kezdve Kasza Tibi karrierje egyenesen ívelt felfelé. Jobbnál jobb dalokkal rukkolt elő, rengeteg díjat zsebelt be, és a médiában is egyre nagyobb teret kapott — a Super TV2-n pl. Kasza című műsorával jelentkezik minden hétfőn. Pályafutása tanúsítja: ha valaki igazán sikeres akar lenni, akkor azt kitartó munkával előbb-utóbb el is éri.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..