home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Agroblokk
Dudás Viktor
2020.06.10.
LXXV. évf. 23. szám
Agroblokk

Alumíniumdobozos borok — egy új korszak kezdete? — Biztos a málna ára

Alumíniumdobozos borok — egy új korszak kezdete?

Számos termék csomagolása újul meg az évek során, ezzel is közvetítve a fogyasztóközönség felé azt a tényt, hogy a gyártó igenis képes az innovációra és a környezettudatosságra. De ha a változás egy egész iparágat érint, akkor már valóban jelentős lépésről beszélhetünk. Biztosan mindannyian hallottak a hegyi levegőről, melyet alumíniumdobozban értékesítenek. Egy jó üzleti fogás, az egyszer biztos, de valóban friss levegőt kapunk a pénzünkért, vagy üres szavakat? Viszont az említett csomagolási mód megreformálhatna egy olyan ágazatot, ahol ilyennemű tárolásra még nemigen volt példa.

A SevenFiftyDaily bormagazin szerint a jövő a konzervboroké, és feltehetően az elismertebb borászatok is erre térnek majd át.

Sok-sok éven át úgy tartották, hogy az ilyen tárolási forma az olcsóbb alternatíva az elfogadottabb üveghasználat mellett. Hasonlóképpen volt ez korábban a csavaros kupakokkal is, hiszen a hétköznapi ember erről állapíthatta meg a bor felsőbbrendűségét.

Rob McMillan, a Silicon Valley Bank borokkal foglalkozó részlegének alapítója szerint az alumíniumpalackos borfogyasztás ignorálása elfordulás egy olyan szegmenstől, amely révén a fiatal fogyasztók megismerkedhetnek ezekkel az alkoholos italokkal. Hozzátette, hogy a dobozok előállítása olcsóbb, ezért kedvezőbb áron lehetne minőségibb borokhoz jutni.

A változások mellett több neves gyártó is kiáll, hiszen a különböző vásárlói szegmensek kiaknázása ma már létfontosságú a cégek zavartalan működéséhez és a versenyképesség fenntartásához.

 

Biztos a málna ára

Milan Krkobabić vidékfejlesztéssel megbízott, tárca nélküli miniszter szerint a mezőgazdaság kihívásokkal néz szembe, ezért az államnak segítenie kell a gazdákat, hogy a termékeket profittal tudják értékesíteni.

A TV Prvának adott interjújában kijelentette, hogy a málnatermesztők 1,75 eurós felvásárlási árról szóló kérelmének eleget tesznek, s ezt az összeget több éven át tartani is fogják, ezzel is biztosabb helyzetet teremtve a gazdaságok számára.

— A kérésük teljesen megalapozott. A gazdáknak előre kell gondolkodniuk, és ehhez elengedhetetlen egy bizonyos mértékű garancia. Ezért kell az államnak szavatolnia az elvárt árat, hogy a termelők biztonságban érezzék magukat, mert ellenkező esetben érdektelenné válnának — fejtette ki a miniszter.

Az elmúlt években köztudomásúan alacsony volt a gyümölcs felvásárlási ára, a helyzet ellen tiltakozva megannyi felvonulást szerveztek a hazai málnások tulajdonosai. A mélypont 2018-ban érte a termelőket, amikor is egy ideig 50—80 dinárért vették át tőlük ezt a gyümölcsöt.


Illusztráció (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..