home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A strandolás kellemetlenségei
(Összeállította: re)
2014.07.02.
LXIX. évf. 27. szám

Itt a nyár, a gondtalan pihenés és a kikapcsolódás ideje. De ha nem vagyunk eléggé óvatosak, a medencében való lubickolásnak súlyos következményei lehetnek: a helytelenül fertőtlenített vagy rossz minőségű víztől, a zuhanyzó vagy a WC óvatlan használatától ugyanis fertőzéseket kaphatunk.

Milyen fertőzésekkel számoljunk?

A leggyakoribbak a bőrbetegségek, a gombák és az uszodaszemölcsöt okozó vírusok. Ezek nem a vízben támadják meg a szervezetünket, inkább a tusolóban és a WC-ben, emellett a nyirkos törülközők is terjesztik őket, mivel a párás, vizes közeg számukra megfelelő élőhely. A közös helyiségeket mindig csak papucsban közelítsük meg, és a fertőzések elkerülése érdekében a WC-kagylóra sem ajánlott ráülni. A medencék körül található lábmosót viszont bátran használjuk, hiszen csökkenti a fertőzés lehetőségét.

A medence vizében inkább vírusfertőzést kaphatunk el. Ilyen a hasmenéssel és a hányással járó bélfertőzés, a kötőhártya-gyulladás és a fülgyulladás is. Ezeknek a betegségeknek a kórokozóit mindig az emberek juttatják a vízbe. Éppen ezért fontos, hogy aki ilyen jellegű betegségen esett át, a gyógyulásától számítva legalább egy hétig ne menjen medencébe, hiszen így másokat is megfertőzhet.

Mire figyeljünk a medencébe merülés előtt?

Mindenekelőtt tusoljunk le, mert ezzel hozzájárulunk a víz tisztán maradásához. A kozmetikumok, a krémek, a naptej és az izzadság ugyanis, bár nem ártalmas, nagyon is szennyezi a vizet, megnehezíti annak tisztulási folyamatát, s ezáltal a kórokozók is könnyebben elszaporodhatnak benne. Az egészséges strandolás egyik alappillére, hogy az emberek a medencehasználat előtt szappanos vízzel letusoljanak. Különösen fontos ez a WC használata után, mert ilyenkor úgy is megfertőzhetjük a medence vizét, ha nem érezzük magunkat betegnek. Legyünk elővigyázatosak, igyekezzünk megóvni a saját és mások egészségét, hogy a strandolás igazán kellemes időtöltés legyen!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..