home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A munka minden pillanatát élvezték
Józó Mónika
2016.05.30.
LXXI. évf. 21. szám
A munka minden pillanatát élvezték

Elkészült az adai Műszaki Iskola filagóriája

 


A diákok birtokukba vették a pavilont

Az adai Műszaki Iskola illetékeseinek régi terve volt, hogy egy szabadtéri tantermet alakítsanak ki a diákok számára, egy olyan közösségi teret hozzanak létre, ahol jó idő esetén órákat, összejöveteleket tarthatnak a szabadban. Olyanokat, amelyeket a diákok magukénak érezhetnek, amelyek a kényelmüket segítik elő — hangsúlyozta Gilice Hilda, az adai Műszaki Iskola igazgatója május 11-én az iskola előcsarnokában megtartott átadóünnepségen, melyen a filagória elkészítésében és az iskola fizika/elektrotechnika szaktantermének felújításában részt vevő diákok arról számoltak be, hogy miként is épült fel az iskola mellett álló pavilon, illetve miként újult meg a 21-es számú tanterem.

Másfél évvel ezelőtt a szülők tanácsának sikerült támogatókat találnia, az adai I. és a II. helyi közösség, valamint az önkormányzat is a kezdeményezés mellé állt, és megkezdődhetett a munka, a szabadtéri tanterem felépítése. Az építésztechnikus-magasépítész profilon tanuló diákok kivették a részüket a teendőkből, tömbösített gyakorlati óráikon szaktanáraik irányításával előkészítették a terepet, alapot ástak, vasakat hajlítottak, festettek és cserepeztek, majd végre elkészült a negyvenkilenc négyzetméteres filagória, melyet most másfél évnyi munka után hivatalosan is birtokukba vehettek a Műszaki Iskola diákjai. Csakúgy mint a fizika/elektro tantermet, mely szintén az építész szakos tanulók segítségével újult meg, kapott új padlót, új ablakokat, és lett újrameszelve.

Kőrösi Ágota és Tóth Klaudia negyedikes építésztechnikus-magasépítész tanulók elmondták, megtiszteltetésnek érzik, hogy tevékeny részvevői lehettek a pavilon felépítésének, s kivehették részüket a munkából, melynek minden pillanatát élvezték — a vasak hajlításától a cserepezésig.


Munka közben

A másodikos tanulók is kihívásként élték meg azt a feladatot, hogy felújítsák az iskola fizikatermének padlózatát, de a cementszagú, piszkos munka senkit sem tántorított el, a lányok éppen olyan keményen dolgoztak, mint a fiúk, s most a 21-es terem szebb, mint új korában.

Az átadóünnepségen Urbán Mónika, Ada község elnökhelyettese, Varga Elfride, a II. helyi közösség titkára, valamint Apró Eleonóra, az iskolai szülők tanácsának elnöke is jelen volt, és miután megnézték a nemrégiben a II. helyi közösség támogatásával vásárolt, csoportmunkára alkalmas asztalokat, mindannyian elismeréssel szóltak a tanulók munkájáról. Hangsúlyozták, hogy újabb terveket, kezdeményezéseket várnak a diákoktól.

És nem is kell sokáig várniuk, hiszen a pavilonban padokra és asztalokra van szükség, és talán akad még néhány tanterem a Műszaki Iskolában, mely felújításra szorul.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..