home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
A ,,megújult” Junior együttes
Kónya-Kovács Otília
2007.07.11.
LXII. évf. 28. szám
A ,,megújult” Junior együttes

Változások történtek a muzslyai Junior együttesben. Az új felállásról és még sok minden másról faggattam Miklós Róbertet és Juhász Endrét, a két oszlopos tagot. Robi továbbra is szintetizátoron, Endre pedig gitáron, a két új tag közül Csorba Igor basszusgitáron, Zadunajsky Darko pedig ütőhan...

Változások történtek a muzslyai Junior együttesben. Az új felállásról és még sok minden másról faggattam Miklós Róbertet és Juhász Endrét, a két oszlopos tagot. Robi továbbra is szintetizátoron, Endre pedig gitáron, a két új tag közül Csorba Igor basszusgitáron, Zadunajsky Darko pedig ütőhangszereken játszik. Az együttes átlagéletkora 25 év. Mint mondják, a nulláról indultak, és fél év alatt nagyon sokat fejlődtek. Sok munkával a maximumot adja mindenki. Készül az új CD-jük, amely 90 százalékban új zeneszámokat tartalmaz majd. A szövegeket Kovács László, Juhász Endre és Miklós Róbert írták, a hangszerelést közösen oldják meg. Ami újdonság még: az együttesnek hamarosan honlapja is lesz az Interneten.
Miklós Róbert elmondta, hogy szinte minden hétvégére van fellépésük, de nemcsak itt a közvetlen környezetünkben, hanem Vajdaság-szerte, mindenhova hívják őket. Ami már most biztos: a nyarat mindenképpen munkával töltik.
Egy rövid ,,zenei” életrajzot kértem tőlük. Endre elmondta, hogy 1990 óta foglalkozik zenével. Az első együttesével öt évig muzsikált, közben 1991-ben megalakult a Junior együttes is, és mintegy 4 évig két csoportban játszott. A régi felállításból már csak ő maradt.
Róbert 1995-96-ban kezdett el zenélni. Igaz, iskolás korában is volt már együttese, de azt csak ,,gyerekzenekarnak” tekinti. 1999 augusztusa óta tagja a Junior együttesnek.
* A két új tag szlovák nemzetiségű...
- Igen, ez nagyon jó, mert most már szlovák zenét is tudunk produkálni. Velük azt is kaptuk, hogy négy szólóénekese van a zenekarnak. A szlovák repertoárt természetesen ők ketten vezetik. Mondhatom, hogy nagyon erős zenészek a fiúk, és tényleg egyazon hullámhosszon vagyunk, az elképzeléseinket így sokkal könnyebb megvalósítani - mondta Endre.
Robi hozzáfűzte, hogy nagyon nehéz négy olyan embert összehozni, akiknek egyforma az ízlésük, gondolkodásuk, ugyanazt a zenét hallgatják, megegyezik az életfilozófiájuk. Bíznak abban, hogy még nagyon sokáig megmarad ebben az összetételben a csapat. Megfogalmazódott bennük az egységes cél: minél többet szeretnének játszani, minél jobb hangzást elérni. Sokat gyakorolnak, nagy munkát fektetnek a zenébe, és szerintük ez máris érződik.
* Mikorra várható az új CD megjelenése?
J. E.: Mindig karácsonyra adtuk ki a korongjainkat, és a hagyományt megtartva ezúttal is addig szeretnénk befejezni a felvételezést.
M. R.: A tervek szerint 10 dalt tartalmaz majd a legújabb CD-nk, amelyen lesz modern zene, diszkó, balladák, mulatósok. Ami újdonság, hogy a CD magyar és szlovák nyelven is az érdeklődőkhöz kerül. Azt hiszem, ilyet a Vajdaságban még egy zenekar sem valósított meg, és talán éppen ezért lesz menő. Azt is hangsúlyozni kell, hogy mindegyik zeneszám új szerzemény lesz.
J. E.: Az sem mellékes, hogy egy egészen új hangzást nyújtunk a hallgatóságnak. Biztosíthatom a zenekedvelőket, hogy sokan nem ismernek ránk egyes zeneszámoknál, éppen a hangzás miatt, ami a régitől eltérő. Szerintünk fontos a változás bevezetése, természetesen akkor, ha az pozitív hatású.
* Úgy tűnik, hogy ,,meg akarjátok fogni” a szlovák számok javát is...
J. E.: Májusban lesz egy ilyen jellegű muzsikálásunk, és már most nagyon komolyan és keményen készülődünk erre. A két fiúnak, Igornak és Darkónak nem gond a magyar zene elsajátítása, mert félig-meddig magyarok mindketten, de viszont annál nagyobb odafigyelést és komoly munkát igényel a mi esetünkben a szlovák zene, mert műfajilag is kissé nehezebb. Igaz, a régi felállítású zenekarral is rákényszerültünk már, és betanultunk 30-40 szlovák zeneszámot, de egy kimondottan szlovák lakodalomban ennyi tudás nem elegendő. A kiejtésünket is sokat kell csiszolni.
M. R.: Igaz, hogy vannak olyan csárdások, amelyek mindkét nép zenéjében megtalálhatóak, hasonló a melódia.
* Hogyan tudjátok összehangolni a próbákat?
J. E.: Nagyon könnyen. Az akarat a fontos, akkor mindent meg tudunk oldani. Egyszerűen beülünk az autóba, kimegyünk Erzsébetlakra, vagy ha tehetik, akkor a fiúk jönnek el Muzslyára. Megbeszélés dolga.
Végezetül: ha valakinek jó muzsikára van szüksége, ha feledhetetlen családi ünnepre készülnek, íme a két mobilszám: 064/16-16-188, 064/231-79-46. Hívják nyugodtan, nem bánják meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..