home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A legszebb szakítós dalok
Zvekán Péter
2024.03.01.
LXXIX.. évf. 9. szám
A legszebb szakítós dalok

Amikor inspirációról van szó, megkockáztatom, hogy az emberben erősebb érzéseket ébreszt a szakítás, mint maga a szerelem. Amikor valaki szerelmes, akkor minden gyönyörűnek tűnik, úszkál a lila ködben, amikor viszont összetörik a szív, az elviselhetetlen fájdalom, melyet a zenészek sokszor dalba öntenek. Következzen néhány ilyen szerzemény a legszebbek közül.

Whitney Houston: I Will Always Love You

A Több mint testőr című film híres zenéje egy egészen mély szakítós dal. Az 1992-ben kiadott szerzeményben Whitney arról énekel, hogy tudja, ha maradna, csak útban lenne, ezért inkább továbbáll. Persze minden lépésnél emlékezni fog a szerelmére, és magával viszi az édes-keserű emlékeket. Tudja azt is, hogy ez most mindkettőjüknek szörnyű, de kéri a férfit, hogy vallja be saját magának is, hogy nem erre a kapcsolatra van szüksége. Whitney hozzáteszi, hogy ettől függetlenül örökké szeretni fogja.


 

Lewis Capaldi: Bruises

A fiatal, skót énekes eleve ismert az érzelmes dalairól, de a 2017-ben megjelent Bruises egy teljesen más dimenzió. Arról szól, hogy amióta elhagyták, úgy érzi, minden egyes levegővétel értelmetlen. Persze az emberek azt tanácsolják, hogy felejtse el az egészet, de benne végig ott a remény, hogy egyszer még hátha visszatér minden a régi kerékvágásba. Az egyik legszebb hasonlat a címben szereplő Bruises, azaz zúzódások, melyeket szándékosan érezni akar. Nem akarja elfelejteni őket, mert így legalább érzi, hogy ez valami nagy dolog volt. Azaz inkább érezze a zúzódások fájdalmát, mint hogy teljesen elfelejtse a csodálatos nőt.

 

Bruno Mars: When I Was Your Man

2013-ban jelent meg Bruno Mars egyik legszebb szakítós dala, mely egy egész érdekes perspektívát dolgoz fel, ez pedig a ráébredés. A szövegből kiderül, hogy miután otthagyták, elkezdett gondolkozni az okokon, és arra jött rá, hogy igazából sok mindent elrontott. Egyszerűen azért, mert amíg még megvolt, nem értékelte eléggé azt, amije van. Miután mélyen magába nézett, rájött, hogy virágot kellett volna vennie, meg kellett volna fognia a szerelme kezét, több időt kellett volna rászánnia, és el kellett volna vinnie táncolni, hiszen mindig is azt szeretett volna.

 

Miley Cyrus: Flowers

Ez a 2023-ban megjelent gigasláger valamilyen módon egy válasz a fentebb említett Bruno Mars-dalra. Ebben ugyanis Miley azt taglalja, hogy bár érzi, nem jó a kapcsolat, egyszerűen nem tud kilépni belőle, de aztán rájön, hogy tud ő magának is virágot venni, elvan ő órákig, sőt, el is táncolgat önmagával, szóval nincs szüksége a férfira.


Miley Cyrus (kép forrása: glamourmagazine.co.uk)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..