home 2024. február 28., Ákos napja
Online előfizetés
A cél a szuperliga
Józó Mónika
2014.05.21.
LXIX. évf. 21. szám
A cél a szuperliga

Az adai Mlinprodukt Asztalitenisz Klub az idei versenyeken nagyon jól szerepelt, olyannyira, hogy míg az idény elején a bennmaradás volt a legfőbb cél, mostanra karnyújtásnyira kerültek a szuperligától.

A klub négytagú csapata, Kuzma Balázs, Komlušan Stefan, Mészáros Hunor és Cservik Krisztián szerint a siker titka a jó felkészülés, a kemény edzés, a szorgalom és persze a szerencse.

Azt tartják, hogy az asztalitenisz ama sportok egyike, melyben az erőnléten kívül nagyon fontos az intelligencia, hiszen okosan kell játszani, gyorsan ki kell ismerni az ellenfelet, jól kell reagálni, és tudni kell beosztani az erőt, a játék tehát legtöbbször fejben dől el.

Branko Anušić, az adai asztaliteniszezők edzője elmondta, hogy nagyon sikeres idényük volt, meg vannak elégedve az eddigi teljesítménnyel, hiszen eljutottak a Szuperligáig, ahol már a legerősebb csapatok méretnek meg. A klubban nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlás felkészítésére, mintegy harminc általános iskolás diákot edzenek, akik talán néhány év múlva már a szuperligában versenyezhetnek.

A klub legtapasztaltabb tagja Kuzma Balázs, aki már húsz éve asztaliteniszezik.

— Naponta játszom annak ellenére, hogy a munka és a család mellett egyre kevesebb szabadidőm van. Számomra sok dolognál fontosabb az asztalitenisz, mely egyszerre testmozgás, hobbi és szórakozás — magyarázta Balázs. — Azt tapasztaljuk, hogy ez a sport egyre népszerűbb, egyre több gyerek választja, s jó érzés látni, hogy sokan vannak egy-egy edzésen. Azoknak ajánlom, akik szeretik a labdajátékot és van ritmusérzékük. Az asztaliteniszt jó minél előbb elkezdeni, már másodikos, harmadikos korban, hiszen a mezőny nagyon erős, és kell az idő a fejlődéshez.

Cservik Krisztián szerint a sikeres szereplés az egész csapatnak köszönhető:

— Összedolgoztunk és kiegészítettük egymást. Amikor valakinek rossz napja volt, a többiek még jobban játszottak — mondta a középiskolás fiú. — Tízéves korom óta sportolok, Topolyán kezdtem, és két éve kerültem ide, Adára. Az asztalitenisz az életem része, a tanulmányaimon kívül a legfontosabb dolog, amely segít abban is, hogy jól tanuljak, hiszen a sport által elsajátítottam a helyes időbeosztást, a kitartást és a figyelmet, valamint rájöttem arra, hogy szorgalommal sok mindent elérhetek.

— Sosem gondoltuk volna, hogy ebben az évben ilyen eredményesek leszünk, a bennmaradás volt a cél, s most harmadikak vagyunk a bajnokságban — mondta a kostolaci csapat elleni mérkőzés előtt Mészáros Hunor, a Zentai Gimnázium diákja, aki már hétéves kora óta asztaliteniszezik. — Ezt a kemény edzéseknek és a szerencsének köszönhetjük. Meg vagyunk elégedve, mindent megteszünk a győzelemért, de nem akarunk mindenáron bizonyítani. Az asztalitenisz révén megtapasztaltam, hogy mi az a küzdés. Most, tizennyolc évesen megértettem, hogy miért választottam ezt. Ez a sport megtanított arra, hogy sosem szabad feladni, hogy a legkilátástalanabb helyzetekben is fel kell állni, és tovább kell küzdeni.

A kostolaci Rudar elleni hazai (4 : 0) győzelem után az adai csapatnak a következő fordulóban Újvidéken győznie kellene ahhoz, hogy a szuperligába kerülhessen.                

Az utolsó fordulóban a Mlinprodukt sajnos 4 : 0-ás vereséget szenvedett Újvidéken, a Panonija csapatától, így a Versec és a Panonija mögött a harmadik helyen zárta az idényt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..