home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A VMSZ 2015. október 21-ei sajtóközleménye
2015.10.21.
LXX. évf. 42. szám
A VMSZ 2015. október 21-ei sajtóközleménye

A Vajdasági Magyar Szövetség Intéző Bizottsága a legerélyesebben tiltakozik a törökbecsei Migrációs Tanács szeptember közepén meghozott döntése ellen, amelynek értelmében a Tanács a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület szákházát jelölte ki a migránsok esetleges befogadóhelyéül. Azt is elfogadhatatlannak tartjuk, hogy döntéséről a Tanács több mint egy hónapos késéssel értesítette az egyesület vezetőségét.

Nem tudjuk, mi vezérelte a Tanács tagjait döntésük meghozatalának pillanatában: Törökbecsén az egyetlen olyan középületet jelölték ki a migránsok befogadó helyéül, amelynek falain belül egy számbeli kisebbségben élő nemzeti közösség tagjai, mi, vajdasági magyarok, művelődési, közösségi életünket éljük. Nem vitatjuk, az épület az önkormányzaté. A Jókai csak használja. Meg építi, szépíti. 2003-tól, folyamatosan, magyarországi és szerbiai közpénzeken.

Értetlenül állunk a Tanács döntése előtt. Valóban a Jókai székháza az egyetlen olyan középület Törökbecse község területén, ahol el lehetne helyezni ötven migránst?  Hát persze, hogy nem. Mindannyian tudjuk.

A Vajdasági Magyar Szövetség Intéző Bizottsága nyilvánosan felkéri a törökbecsei Migrációs Tanácsot, vizsgálja felül szeptember közepén meghozott döntését, és a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székháza helyett, egy másik lehetséges helyszínt jelöljön ki a migránsok esetleges befogadására.

                                                                                         A Vajdasági Magyar Szövetség Intéző Bizottsága

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..