home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A Szabadkai Rádió hallgatóival is konfliktusba került a VMSZ
2015.10.16.
LXX. évf. 41. szám

A Magyar Mozgalom sohasem kérdőjelezte meg, hogy a VMSZ sokat tett a vajdasági magyar tömegtájékoztatás megőrzéséért és fejlesztéséért. Továbbá azt sem kérdőjelezzük meg, hogy a VMSZ szeretné valamilyen formában megőrizni a Szabadkai Rádió magyar műsorát. Ugyanakkor már sokszor elmondtuk, hogy a Pásztor István által kigondolt „megoldás” nélkülözi a törvényes alapot.

Nyolc évvel ezelőtt a Vajdasági RTV egy önkormányzati tulajdonú, közszolgálati Szabadkai Rádiónak adta használatba a 89,6 Mhz-es frekvenciát. Most a VMSZ elnöke azt kívánja elérni, hogy a jogi formáját tekintve magánalapítású, kereskedelmi műsorszolgáltató Pannon Rádiónak adják oda a 89,6 Mhz-es közszolgálati hullámhosszt, frekvenciapályázat nélkül.

Ami talán ennél is aggályosabb, hogy a Szabadkai Rádió Magyar Szerkesztőségének munkatársai nem támogatják ezt a jogilag megkérdőjelezhető ”megoldást”. A szerkesztőség munkatársai nem kívánják feladni az évtizedek alatt kialakított önálló arculatukat és műsorszerkesztési önállóságukat. Ennél fogva, felelőtlenség egy olyan konstrukciót erőltetni, amelyet a leginkább érintettek nem tartanak jónak és amelyben nem kívánnak részt venni.

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jogszerűtelen elképzelés bizonytalan és kockázatos  helyzetet eredményezne a Pannon RTV működése szempontjából is.

A Magyar Mozgalom az MNT által létrehozandó önálló Szabadkai Magyar Rádió Alapítványt látja törvényes és működőképes megoldásnak. Olyan megoldás ez, amelyet a Szabadkai Rádió Magyar Szerkesztősége és a rádióhallgatók elvárnak a politikai döntéshozóktól.

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy a VMSZ, a korábbi elutasító álláspontjának esetleges felülvizsgálata helyett, újra a Magyar Mozgalmat támadja. Ugyanakkor a közleménnyel a párt sajtószolgálata nekiront annak a többezer embernek is, közöttük számtalan VMSZ-tagnak és szimpatizánsnak, akik az elmúlt napokban aláírták a Szabadkai Magyar Rádió Alapítvány megalapítását támogató petíciót.
Immár a Szabadkai Rádió hallgatóival is konfliktusba került a VMSZ.

Szabadka, 2015.10.16.

Joó-Horti Lívia, Kókai Péter és Korhecz Tamás,
a Magyar Mozgalom társelnökei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..