home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A SZABADKAI VÁROSI VÁLSÁGKEZELŐ TÖRZSKAR KÖZLEMÉNYE
2020.06.25.
LXXV. évf. 26. szám
A SZABADKAI VÁROSI VÁLSÁGKEZELŐ TÖRZSKAR KÖZLEMÉNYE

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet adatai értelmében a járványügyi helyzet a városban összhangban van az országos járványügyi helyzettel, esetlegesen várható a fertőzöttek számának a növekedése, tekintettel arra, hogy a polgárok többsége nem használt védőfelszerelést. Szabadkán jelenleg 15 koronavírusos beteget tartanak nyilván. Közülük ketten az Újvidéki Járványügyi Klinikán vannak elhelyezve, tizenhárman pedig házi karanténban gyógyulnak, enyhébb klinikai kórképpel. Fiatalabb személyekről van szó, vannak közöttük sportolók is.

A március 6-ai regisztrált járványhelyzet kezdete óta Szabadkán 77 személy koronavírustesztje lett pozitív, beleértve a katonaság és a rendőrség tagjait is, hárman közülük elhaláloztak. A válságstáb legutóbbi nyilvános jelentése óta nem volt haláleset. 

A Szerbia Köztársaság válságstábja által meghozott intézkedések értelmében a maszk viselete kötelező a városi és a peremvárosi utasszállításban, az utasok arcmaszk nélkül nem szállhatnak fel az autóbuszokra. Maszkot kell viselni a zárt közintézményekben, postákon, bankokban, üzletekben, bevásárlóközpontokban…

A kórházi betegek látogatása továbbra is tilos.

Jelenleg a Szabadkai Közkórház fertőzőosztályán nem kezelnek pácienseket koronavírus-fertőzéssel.

A Szabadkai Közkórház adatai értelmében befejezték a teljes járványügyi felügyeletet a szülészeti és nőgyógyászati osztályon. A kórházban a fertőzöttek száma az eset feltárása óta nem változott (négy dolgozó és egy páciens). A gyors reakciónak, az érvényben levő protokollnak és a szigorú intézkedéseknek köszönhetően a koronavírus terjedését sikeresen megfékezték. Egyetlen másodlagos esetet sem regisztráltak, ami a sikeresen végrehajtott intézkedéseknek a bizonyítéka.

A kórházban egyetlen osztály működését sem függesztették fel, a tervek szerint zökkenőmentesen dolgoznak, és napi szinten tesznek jelentést az illetékes intézményeknek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..