A SZABADKAI VÁROSI VÁLSÁGKEZELŐ TÖRZSKAR KÖZLEMÉNYE

A SZABADKAI VÁROSI VÁLSÁGKEZELŐ TÖRZSKAR KÖZLEMÉNYE

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet adatai értelmében a járványügyi helyzet a városban összhangban van az országos járványügyi helyzettel, esetlegesen várható a fertőzöttek számának a növekedése, tekintettel arra, hogy a polgárok többsége nem használt védőfelszerelést. Szabadkán jelenleg 15 koronavírusos beteget tartanak nyilván. Közülük ketten az Újvidéki Járványügyi Klinikán vannak elhelyezve, tizenhárman pedig házi karanténban gyógyulnak, enyhébb klinikai kórképpel. Fiatalabb személyekről van szó, vannak közöttük sportolók is.

A március 6-ai regisztrált járványhelyzet kezdete óta Szabadkán 77 személy koronavírustesztje lett pozitív, beleértve a katonaság és a rendőrség tagjait is, hárman közülük elhaláloztak. A válságstáb legutóbbi nyilvános jelentése óta nem volt haláleset. 

A Szerbia Köztársaság válságstábja által meghozott intézkedések értelmében a maszk viselete kötelező a városi és a peremvárosi utasszállításban, az utasok arcmaszk nélkül nem szállhatnak fel az autóbuszokra. Maszkot kell viselni a zárt közintézményekben, postákon, bankokban, üzletekben, bevásárlóközpontokban…

A kórházi betegek látogatása továbbra is tilos.

Jelenleg a Szabadkai Közkórház fertőzőosztályán nem kezelnek pácienseket koronavírus-fertőzéssel.

A Szabadkai Közkórház adatai értelmében befejezték a teljes járványügyi felügyeletet a szülészeti és nőgyógyászati osztályon. A kórházban a fertőzöttek száma az eset feltárása óta nem változott (négy dolgozó és egy páciens). A gyors reakciónak, az érvényben levő protokollnak és a szigorú intézkedéseknek köszönhetően a koronavírus terjedését sikeresen megfékezték. Egyetlen másodlagos esetet sem regisztráltak, ami a sikeresen végrehajtott intézkedéseknek a bizonyítéka.

A kórházban egyetlen osztály működését sem függesztették fel, a tervek szerint zökkenőmentesen dolgoznak, és napi szinten tesznek jelentést az illetékes intézményeknek.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A SZABADKAI VÁROSI VÁLSÁGKEZELŐ TÖRZSKAR KÖZLEMÉNYE
Szabadkai Napló
  • 2020.07.29.
  • LXXV. évfolyam 31. szám
A SZABADKAI VÁROSI VÁLSÁGKEZELŐ TÖRZSKAR KÖZLEMÉNYE
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink