home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A Bermuda-háromszög titka
(Forrás: fenysziv.webnode.hu)
2015.01.14.
LXX. évf. 2. szám
A Bermuda-háromszög titka

Az Egyesült Államok keleti partvonala mentén fekvő, nagyjából háromszög alakú területről rengeteg hihetetlen történet kering: különös fényjelenségek, hajók, repülőgépek nyomtalan eltűnése, tér-idő anomáliák, megzavarodott elektromos készülékek. A kutatók szerint is igen érdekes hely a Bermuda-háromszög, egyszersmind ijesztő is, éppen ezért a legtöbben még a környékére menni is félnek.

A közelmúltban amerikai és francia kutatók szenzációs dologra bukkantak: egy hatalmas kristálypiramist találtak az Atlanti-óceán 2000 méteres mélységében.

Már Kolumbusz Kristóf is beszámolt róla, hogy három hónapos hajózása idején különös fényeket láttak éjszaka a Bermuda-háromszög környékén: „Az éjszaka nappallá lett; a hullámokból kiragyogó fény mellett könyvet olvashattunk a fedélzeten. Mindnyájan a fedélzetre szaladtunk és rémülten állapítottuk meg, hogy hajónkat alulról rengeteg fénykör világítja meg, amelyek ráadásul körbe-körbe forogtak. A fényküllők hol az egyik, hol a másik irányba futottak, mintha emberi kéz irányította volna őket. Gáspár atya a Szent Evangélium egy részletét olvasta fel hangosan, akárha maga Szent János űzné el az ördögöt. Amikor szavaiban odáig jutott, hogy a fény pedig sötétségben világít, a fénykörök szétestek, majd kialudtak és szinte a mélybe hulltak, eltűntek. Utána még sokáig töprengtünk, mi lehetett ez, de senki nem volt képes megfejteni a rejtélyt.”

Különös fények

A fehér fényeket a Bermuda-háromszög környékén már évszázadok óta észlelik, és már régóta arra gyanakodnak, hogy az óceán mélyéről jövő fények valamilyen tárggyal vannak kapcsolatban. Ezek a megfigyelt fények általában néhány száz méteresek, de akad közöttük több kilométeres is. Általában egy napon belül eltűnnek, de olyannyira erősek, hogy még a világűrből is lehet őket látni. A jelenség olyan benyomást kelt, mintha a vízfelszín alatt valamilyen tejfehér köd mozogna, mely fehérré, ezüstössé varázsolja az óceánt.

Mike Walters kutató egy, a Bermuda-szigetek partjaitól harminc kilométerre délnyugatra végzett merülés során körülbelül harminc méterre a vízfelszín alatt egy hatalmas kristályt talált, melynek nagyobb része a homokban van. Walters szerint ez a legnagyobb kristály, melyet valaha találtak. Először mindössze egy háromméteres részt látott belőle, de becslése szerint akár tizenöt méteres is lehet, és körülbelül másfél méter széles. A kristály élénksárga színű volt, és úgy tűnt, mintha fényt bocsátana ki.

Mágneses vonzerő 

A kristálynak furcsa tulajdonságai vannak. Az egyik legérdekesebb, hogy tizenöt méteren belül minden fémtárgyat magához vonz, és a közelében bármilyen elektromos készülék meghibásodik. Ez lehet a magyarázata a Bermuda-háromszögben történt eltűnéseknek. Sokan úgy vélik, hogy ez az elsüllyedt Atlantisz bizonyítéka is.

Bármi legyen is az igazság, az idő múlásával egyre tisztábban látjuk, és előbb-utóbb megértjük majd a Bermuda-háromszög titkát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..