home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
1652-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.04.16.
LXXV. évf. 16. szám
1652-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

 Meghalt 8 újabb — többségében idős krónikus beteg — ember, és 73-mal, 1652-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon — olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon csütörtök reggel.

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 142-re emelkedett, és 199-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az oldal adatai szerint 12 737-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 38 489.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - hangsúlyozták.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (805 ember) és Pest megyében (249) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (122), Győr-Moson-Sopron megye (62), Csongrád megye (52), Borsod-Abaúj-Zemplén (50) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (42). A legkevesebb fertőzött Magyarországon Heves (13) és Békés (12) megyében van.



Rendőrök járőröznek Salgótarjánban 2020. április 15-én. A koronavírus-járvány miatt március 28-án kihirdetett kijárási korlátozást a kormány április 9-én határozatlan időre meghosszabbította (MTI/Komka Péter)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..