home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
14. Tisza Art
(o. i.)
2011.02.17.
LXVI. évf. 7. szám
14. Tisza Art

Magyarkanizsánál a múlt héten még jégtáblákat és farönköket sodort az amúgy szelíd szőkeként becézgetett Tisza. De már nincs víz alatt az üdülőtelep -- a folyó megengedte, hogy az Elektrovojvodina nyaralójában megkezdje munkáját a hagyományos nemzetközi művésztábor, a Tisza Art. Január máso...

Magyarkanizsánál a múlt héten még jégtáblákat és farönköket sodort az amúgy szelíd szőkeként becézgetett Tisza. De már nincs víz alatt az üdülőtelep -- a folyó megengedte, hogy az Elektrovojvodina nyaralójában megkezdje munkáját a hagyományos nemzetközi művésztábor, a Tisza Art. Január második hete helyett február második hetében. Remete István festőművész, a téli táborozások szervezője azt mondja, hogy az időpont eltolódása miatt hat művész nem tudott eljönni. A sorrendben 14. alkotóműhely munkájában így is együtt a 14-es keret. Név szerint: Bimbó Tamás (Kecskemét), Szloboda Béla (Kecskemét), Beda László (Szekszárd), Biszák László (Szekszárd), Németh László (Kishegyes), Slajf Sándor (Újvidék), Milena Krstin (Mokrin), Mészáros Edit (Magyarkanizsa, Kovács Károly (Zenta), Kolić Róbert (Zenta), Stanko Ž. Šajtinac (Nagybecskerek), Molnár László (Törökkanizsa), Turzai Sándor (Csantavér), Remete István (Magyarkanizsa). Az idén is itt van a költő, pubilista Radivoj Šajtinac (Nagybecskerek) és a három zenész: Raffai Róbert (Királyhalom), Sarnyai Csaba (Magyarkanizsa), Vörös László (Kispiac).

- Szabó Attila felvételei

,,Szabadművészek valamennyien, magas színvonalon folyik a munka, jól dolgoznak, két nap alatt mindenki 2-3 munkát tett az asztalra, elégedett vagyok' -- sorolja Remete István. Aki elmondja, hogy egy születésnapi bulira is készülődnek, ami a nyáron lesz: Slajf Sándor az idén ünnepli a 60. születésnapját... Körbejárjuk az elkészült alkotásokat. Az újvidéki Slajf Sándor és a kishegyesi Németh László munkáiból e sorok írója is szívesen a hóna alá venne néhányat. Más nézelődők, akik a tájlépeket kedvelik, nyilván a többi művésztől vennének, vinnének szívesen képet. A gyerekek nyilván a legszínesebb alkotásokat választanák. Bár a múlt csütörtökön egyértelműen a fekete grafitceruzával dolgozó Stanko Ž. Šajtinac volt a kedvenc. Mert megengedte, hogy a körülötte karéjban álló gyerekek közül néhányan belesegítsenek készülő alkotásába -- és ceruzát is kaptak ajándéka. A J. J. Zmaj iskola IV. e osztályának diákjait Tudorović Kornélia tanító néni hozta el a művésztelepre -- a látogatás hatására most a fél osztály festő akar lenni. Hiszen a tanító néni testvére, Szabó Edit is képzőművész, és az idei Tisza Art részvevője... A magyarkanizsai téli táborozásnak pedig ez is küldetése: a művészet megismertetése, megszerettetése. Az, hogy a gyerekekből mind többen legyenek kultúrát igénylő, művelődési rendezvényeket és kiállításokat látogató felnőttek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..