home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Vadiúj párnahuzat egyszerűen
Gyurkovics Virág
2016.03.08.
LXXI. évf. 9. szám
Vadiúj párnahuzat egyszerűen

Amikor már alig tudjuk kivárni a tavaszt, és legszívesebben mindenfelé csak rügyező fákat, virágba borult természetet látnánk, de ennek még nem jött el az ideje, akkor a legtöbb, amit tehetünk, hogy otthonunkba varázsoljuk azt. Ezt néhány egyszerű, új kiegészítővel is megtehetjük, melyre ráadásul költenünk sem kell. Mutatjuk, hogyan teremtsünk újrahasznosított textilből készült, vadiúj párnahuzattal virágos, tavaszi hangulatot a nappalinkban.

Amire szükségünk lesz: egy rég nem használt póló (lehetőleg egyszínű), tű és cérna, mérőszalag és ceruza a jelöléshez.

 1  A textil közepére felrajzoljuk a világ legegyszerűbb mintáját: egy négyzet négy sarkának pontjait. A mi párnánkon 5 x 5 cm-es négyzetek vannak, egymástól 5 cm-re két sorban, összesen hat darab, de ez tetszőlegesen variálható a párnánktól függően.

 2  A textilünk hátoldaláról feltűzzük a cérnát a színére, majd közvetlenül mellette visszabújtatjuk, és alul a csomó melletti hurokba fűzzük, elkerülve, hogy a csomónk átszaladjon az anyagunkon. Aztán ismét a színre húzzuk a cérnát, itt kezdjük ugyanis a varrást.

 3  A jelöléseink mentén kivarrjuk a négyzet pontjait úgy, hogy a cérnánk végig a textil színén maradjon, csak a pontoknál bújjon alá.

 4  Cérnánkat meghúzva jól összeráncoljuk az anyagot, ügyelve, hogy valóban szoros legyen, ezután áthurkoljuk, hogy ezzel is rögzítsük, majd visszabújtatjuk a hátoldalra, ahol a csomót megkötjük.

 5  Amikor az összes virággal elkészültünk, kiszabhatjuk a párnahuzat méretét, és összevarrhatjuk a hátoldalával, mely tetszőleges színű lehet. Fontos, hogy a szabást a mintadíszítés után végezzük, különben mind a minta, mind a párnahuzatunk eldeformálódhat.


Kattints az alábbi képre, és tekintsd meg a szerző adatlapját is:
Gyurkovics Virág

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..