home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Ünnepelt a város
Tomek Viktor
2006.09.06.
LXI. évf. 36. szám

Átadták a díszpolgári és a Pro Urbe díjakatA városnapi ünnepségsorozat már augusztus 31-én elkezdődött a Szabadkai Filharmónia hangversenyével, amelyet a régi Városháza dísztermében tartottak meg. Szeptember elsején -- a hagyományokhoz híven -- az ünnepélyes zászlófelvonást a szabadkai községi képvi...

Átadták a díszpolgári és a Pro Urbe díjakat
A városnapi ünnepségsorozat már augusztus 31-én elkezdődött a Szabadkai Filharmónia hangversenyével, amelyet a régi Városháza dísztermében tartottak meg. Szeptember elsején -- a hagyományokhoz híven -- az ünnepélyes zászlófelvonást a szabadkai községi képviselő-testület díszülése követte, amelyen átadták a díszpolgári és a Pro Urbe díjakat. Az ünnepi ülést Saša Vuèiniæ, a községi tanács elnöke nyitotta meg, üdvözölve a megjelent magas rangú tisztségviselőket és vendégeket. A díszülést megtisztelte Bojan Pajtiæ, a Tartományi Végrehajtó Tanács elnöke is. Ünnepi beszédét magyar nyelven kezdte, hangsúlyozva, hogy az igazi vajdasági politikusnak mindkét nyelvet ismernie kell, és nagy megtiszteltetés számára, hogy Szabadkán lehet ezen a napon. Kucsera Géza városunk polgármestere kifejtette, hogy a család minden nagyobb ünnepségen együtt ünnepel, és tervezi a jövőt, a mai napon azonban nem jött el minden családtag, mert akadnak olyanok, akik nem érzik ennek a napnak a fontosságát. Majd hozzátette, hogy az eredmények mellett hibákat is elkövetett a városi vezetés, amelyekből tanulni kell, és levonni a megfelelő következtetéseket.
A községi képviselő-testület július 14-én megtartott ülésének határozata értelmében díszpolgári címmel tüntették ki Karna Margit nyugalmazott színművésznőt és dr. Andrija Kopiloviæ plébánost. A város fejlődése kapcsán kifejtett tevékenységéért a Pro Urbe díjat Zvonko Bogdan előadóművész vehette át, továbbá a szabadkai Gerontológiai Központ nevében Nenad Ivaniševiæ, Huszár Elvira karmester, Dobrivoj Koledin, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatója, a Községi Nyugdíjas-egyesület nevében pedig Bela Jurkoviæ. Dr. Andrija Kopiloviæ, Szabadka Díszpolgára elmondta, hogy a városnak a szellemi dolgok iránti érzékenységéről tanúskodik ez a mai gesztus, és nagy felelőséggel jár átvenni egy ilyen magas kitüntetést. A Pro Urbe díjasok nevében Nenad Ivaniševiæ mondott köszönetet. ,,Tulajdonképpen mindannyian a magunk módján különbözünk, az egyetlen közös pont bennünk az, hogy évek óta azon munkálkodunk, hogy a városban a polgárok jobban éljenek..
A díszülést követően a Raichle-palotában a vendégek megtekinthették a szabadkai Képzőművészeti Találkozó helyiségeiben a kortárs művészek kerámiatárgyaiből rendezett gyűjteményes kiállítást. A tárlaton 40 képzőművész alkotása került közszemlére. Este a Városi Múzeumban megnyílt A szabadkai fényképészek az esküvői fotók tükrében című kiállítás, a város főterén pedig a Pannónia és én, Zvonko Bogdan elnevezésű, éjszakába nyúló gálakoncert következett. A városnapi rendezvények szeptember 5-éig tartanak, és a tartalmas programok minden bizonnyal minden érdeklődő ízlését kielégítik.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..