home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Több ezer látogató a szüreti napokon
Tóth Tibor
2015.09.27.
LXX. évf. 38. szám
Több ezer látogató a szüreti napokon

Nagy érdeklődés és tömeges látogatottság jellemezte a hétvégén a 26. Palicsi Szüreti Napokat. A szervezők, a palicsi helyi közösség, a Park Palics Közvállalat, a Palics Magyar Művelődési Egyesület alaposan kitettek magukért, hiszen az eddigi legszínvonalasabb eseményt rendezték meg, melyre mintegy hetven kiállító hozta el saját termékét, portékáját.

Az érdeklődők nem győztek válogatni a szebbnél szebb zöldségek és gyümölcsök közül, mézet, sajtot, virágot, organikus termékeket vásárolhattak, bort, pálinkát, süteményt, kalácsot kóstolhattak. A jótékonyság termése elnevezéssel a Rotary Klub ételt és italt árult a járókelőknek, a bevételből pedig ösztöndíjat szeretnének adni a város legsikeresebb diákjainak és egyetemistáinak. A Szabadkai Kisállattenyésztők Egyesülete gazdag kisállat-kiállítást, az Észak-bácskai Földműves Egyesület marhapörköltfőző versenyt, a Riparia Természetbarátok egyesülete madármegfigyelő műhelyt, a Palics MME a gyerekeknek különféle szürettel kapcsolatos foglalkozásokat szervezett, valamint egy karikatúra- és festménykiállítás is színvonalasabbá tette a kétnapos ünnepet. A megnyitón elsőként Dobó Márta, a palicsi helyi közösség közgyűlésének elnöke üdvözölte az egybegyűlteket, majd Maglai Jenő, Szabadka polgármestere szólt a jelenlévőkhöz.

— Egy éve a sok csapadék miatt gyengébb volt a termés, most viszont éppen az ellenkezőjéről beszélhetünk, hiszen a termelők kiváló szőlőre és minőségi borokra számítanak. A gazdák évről évre egyre nagyobb területen ültetnek szőlőt és gyümölcsöt, és ami szintén fontos: egyre több termelő ültet kövidinkát és kadarkát — mondta a polgármester.

A hagyományokhoz híven megválasztották A szüret királynőjét, mely cím az idén Sanja Kovačevhez került, udvarhölgye pedig Jovana Rakočević lett. Az év szőlésze elismerést Milorad Kovačević kapta. Az Arena Zabatkiensis Borlovagrend új borlovagokat vett fel tagjai közé, a kérdések sikeres megválaszolása után pedig Željko Zorićot borlovaggá avatták. A szüreti napok szórakoztató részében több tamburazenekar, a Raičevič Balettiskola néhány növendéke, az Apsolutno Romantično együttes és a Szederinda népdalkórus lépett fel.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..