home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Tanulmányi versenymargó - tanárszemmel
Martinek Imre
2011.03.16.
LXVI. évf. 11. szám
Tanulmányi versenymargó - tanárszemmel

A ''németes” bajnokcsapat
Biológiai környezetben a torontálvásárhelyi természetbúvárokNégyes tanulmányi küzdőtér alakult ki február hó utolsó vasárnapján a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskolában. Az echte idegen linguák? ''súlycsoportjá”-ban...

A ''németes” bajnokcsapat

Biológiai környezetben a torontálvásárhelyi természetbúvárok

Négyes tanulmányi küzdőtér alakult ki február hó utolsó vasárnapján a torontálvásárhelyi Moša Pijade Elemi Iskolában. Az echte idegen linguák? ''súlycsoportjá”-ban a franciát, a németet, illetve az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő angolt ízlelgető diákok mérték össze nyelvi készségüket az antalfalvi község felsős diákjainak mezőnyében. A negyedik csoport biológiai felkészültségből igyekezett megfelelni a tavalyihoz képest magasabbra tolt továbbjutási mércének.
Persze, mint ilyenkor illik (értsd: ''magától értődik”!), a pluszmunkák helyenként kesernyés mellékízét, továbbá a felkészüléssel együtt zajló, finom celofánba csomagolt, majd a nonprofit vasárnapi munka szalagjával átkötött pedagógushangulat keserveit elnyomta a versenyzés izgalma! Maga a tény, hogy a nemzeti közösségünk nyelvére mindmáig nem érkezett meg minden adekvátan lefordított ''závodos” tankönyv (''mellesleg” a biológiakönyv sem!), csöppnyi mentségül sem szolgál(t) a korábbi években megszokott kimagasló eredmények elmaradására. Legfeljebb a makacskodó téli világ vonható némileg felelősségre e kérdésben! Mert bizony elég nehéz felidézni például a fotoszintézist módosult szárazföldi éghajlatunk kellős közepén, melyben ugyan van utcai (és államilag igencsak védett!) kóbor eb elegendő, viszont azoknak eszük ágában sincs megenni telet! Pedig eszi, vagy sem - más bizony nincs!
Summa summarum: a mundért, azaz a házigazdák becsületét ezúttal a ''németesek” védték meg, Radatovics Edit tanárnő szakmai felkészítésében. Soraikból kerültek ki a továbbjutók Csáki Róbert és Savulov Nemanja személyében, nekik szoríthatunk a körzeti bajnokságon. Gratulálunk!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..