home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Szorgos kezek gyümölcse
VITKOVIĆ Aleksandar
2015.04.22.
LXX. évf. 16. szám
Szorgos kezek gyümölcse

Véletlen, vagy talán a szerencse játszott közre abban, hogy eljussak egy olyan családi gazdaságra, amely az első pillanattól kezdve magával ragadott. Nem volt különösebb rend az udvarban, de ez egyáltalán nem zavart, mert valahogy minden tárgynak, épületnek, építménynek „lelke” volt. A megviselt fóliasátrakban látszottak a munka, a törődés és a szeretet nyomai. Az egyikben, a katonás sorban álló salátafejek között mintegy potyautasként bújt meg a zöldborsó, a szomszédos fólia alatt volt a retek és a zöldhagyma, a harmadikban pedig, mint a katonák a harctéren, a különféle palánták, illetve palántakezdemények sorakoztak. A tizenkét kapa telken nemcsak zárt és szabadtéri zöldségtermesztés folyik, de gyümölcs-, szőlő- és virágtermesztés is. A gazdaságot Kecskeméti Géza szabadkai termelő próbálja meg éjt nappallá téve rendben tartani. Ilyen feltételek között előfordul, hogy a munka meghaladja a szívós földműves erejét, de a gazda fejében egyszer sem fordult meg, hogy feladja, mert szereti azt, amivel foglalkozik.

Kedves olvasó, a teljes cikket a Hét Nap nyomtatott kiadásában olvashatja el!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..