home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Rúzsa Magdi Kishegyesen
Tomek Viktor
2006.07.12.
LXI. évf. 28. szám
Rúzsa Magdi Kishegyesen

Rúzsa Magdolna: az év hangjaIsmét benépesült Kishegyesen a Hegyalja utca. A Dombos Fest július 6-ától egészen 23-áig tart, a program igen tartalmas, és remélhetőleg mindenki talál az ízlésének megfelelő műsort. A hagyomány folytatódikAz immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Dombos F...

Rúzsa Magdolna: az év hangja

Ismét benépesült Kishegyesen a Hegyalja utca. A Dombos Fest július 6-ától egészen 23-áig tart, a program igen tartalmas, és remélhetőleg mindenki talál az ízlésének megfelelő műsort.
A hagyomány folytatódik
Az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Dombos Fest programjai hagyományosan a minőségről szólnak. Július 6-án nyitotta meg a látogatók előtt kapuit a fesztivál. Az ünnepi megnyitón beszédet mondott Szügyi István, Kishegyes község polgármestere. Hangsúlyozta, hogy a Dombos Fest bizonyos értelembe hagyományt teremtett, és minden évben tartalmas szórakozást nyújt a vidék fiataljainak. Az ünnepi megnyitón Diósi Viola, a Vajdasági Ifjúsági Fórum elnöke megnyitotta az V. Vajdasági Szabadegyetemet is, elmondva, hogy nagyon kevés sikeres házasságot lehet az utóbbi években látni, de a Dombos Fest és a Szabadegyetem kapcsolata nagyon eredményes, és reményét fejezte ki, hogy még sok évet fognak közösen megérni. Ifjú Horváth László, a Dombos Fest főszervezője ünnepi beszédében többek között felsorolta azokat az intézményeket, szervezeteket, amelyeknek a fesztivál a létét köszönheti. ,,Köszönet érte az Illyés Közalapítvány Vajdasági Alkuratóriumának, a Vajdasági Nemzeti és Jogalkotási Titkárságnak, az Oktatási és Művelődési Titkárságnak, Kishegyes Községnek, a budapesti Mobilitás Alapítványnak, a Szülőföld Alapnak, a Smoltex vállalkozásnak, a Kulturális Alapprogramnak, a Dombos TV-nek, az Alfa fűrésztelepnek, a Capriolobikenak, Topolya és Bajsa önkormányzatának, a HTMH-nak, illetve fontosnak tartom elmondani, hogy Bozóki András, a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere úgy döntött, hogy nem támogatja a rendezvényt. A fesztivált hivatalosan Bakáts Tibor Settenkedő, kritikus, esztéta nyitotta meg. Az est folyamán a hangulatról a Csík zenekar és a Hot jazz Band gondoskodott. Ifjú Horváth László a Hét Napnak elmondta, hogy a Dombos Fest az elmúlt öt év hagyományaira épül az idén is, tartalmas és hosszú nyári estéket kínál nemcsak a kishegyesieknek, hanem a környékbelieknek is. ,,Rúzsa Magdi sikere behatárolja az idei fesztivált, minden bizonnyal nézőcsúcs fog megdőlni most vasárnap, hiszen mindenki büszke Magdira, és bízunk benne, hogy még sokszor fogjuk látni itt, a Dombos Festen -- mondta ifj. Horváth László...
Magdi és a Megasztár
És valóban, vasárnap estét sokan várták Kishegyesen. A borongós idő, és az eső sem riasztotta vissza azt a több ezres tömeget, amely a Hegyalja utcában összezsúfolódott, minden bizonnyal a helyszín befogadóképességének a határát súrolva. A labdarúgó-világbajnokság döntője mellett a másik várva-várt esemény Rúzsa Magdolna és a többi megasztáros fellépése volt. A vb-döntő eseményeit kivetítő révén izgulhatta végig a közönség, de még Magdi fellépése előtt a színpadra lépett a Madnass együttes, Rúzsa Annamáriával, Magdi nővérével. Mivel a megasztárosok egy helyi szórakozóhelyen követték végig a vb-döntőt, ezért csak annak befejeztével, a büntetőrúgások után kezdődött el a Mega-koncert. Varga Ferenc kivételével -- aki betegsége miatt nem tudott eljönni -- az összes megasztáros a színpadra lépett, és mire Magdi is megcsillogtathatta tehetségét, addig a hangulat a tetőfokára emelkedett. Az éjjeli órákba nyúló koncert pompás tűzjátékkal zárult. Aznap este mindenki jól érezte magát Kishegyesen, a Dombos Festen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..