home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Pályázati felhívás magyarországi tehetséggondozási programban való részvételre
2015.04.06.
LXX. évf. 13. szám
Pályázati felhívás magyarországi tehetséggondozási programban való részvételre

Az Edutus Főiskola Collegium Talentuma várja a végzős mesterképzős és doktorandusz magyar fiatalok jelentkezését tehetséggondozó elitképzésére.


Az Edutus Főiskola pályázati felhívása a Collegium Talentum tagság elnyerésére

A pályázat célja:

A Magyar Nemzetpolitika A nemzetpolitikai stratégia eleme című KIM dokumentum 3.2.4. pontjába foglalt Collegium Talentum tehetséggondozó program feladata a határon túli magyar értelmiség-nevelés és utánpótlás támogatása.

A Főiskola szenátusa által jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében a Collegium Talentum a felvételt nyert külhoni magyar egyetemisták és doktoranduszok számára az értelmiségi pályájukon való előrehaladáshoz egyénenként tutort, ösztöndíjat, konferencia- és nyelvvizsga-támogatást, valamint közösségként képzéseket biztosít.

A pályázat benyújtására jogosultak köre:

Pályázhat minden határon túli, végzős mesterképzős és doktori tanulmányokat folytató 35. életév alatti magyar fiatal, aki rendelkezik egyetemi (hallgatói, oktatói vagy egyéb munkatársi) jogviszonnyal. Tekintettel a támogatás időtartamára és céljára, előnyben részesül a doktori tanulmányai kezdetén járó, határon túli egyetemen tanuló fiatal.

A pályázat kiírója az idei évben a természettudományi és a műszaki tudományok területén kutató, valamint bármilyen területen pedagógus diplomával rendelkező és a gyakorlatban oktató pályázókat preferálja.

A pályázaton elnyerhető támogatás formája és tartalma:

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás tartalma:

a) Ösztöndíj: 72.000 forint/hó, amely félévente két részletben kerül kifizetésre.

b) Tutor biztosítása a támogatás időszakára. A tutor díjazása: 50.000 forint/hó.

c) Félévente két alkalommal a nemzeti és a tudományos hálózatépítés céljából közösségfejlesztő képzések és kulturális programok.

  1. Nemzetközi konferencia részvételi támogatás azok számára, akik előadással vagy poszterrel szerepelnek az adott konferencián.
  2. Sikeres nyelvvizsga esetén a vizsgadíj megtérítése.

A pályázat benyújtása, tartalmi és formai követelmények:

A pályázatot 2015. április 30-áig elektronikusan kell beküldeni a collegiumtalentum@edutus.hu címre.

A felvételi pályázat a www.collegiumtalentum.com honlapról letöltött Jelentkezési lappal és mellékleteivel együtt érvényes. A Jelentkezési lap tartalmazza a formai követelményeket is.

A pályázás során elektronikusan beküldendő mellékletek a következők:

a) Részletes kutatási terv (6000-8000 karakter)

b) Fényképes szakmai önéletrajz

c) Legmagasabb iskolai végzettséget igazoló okirat

d) Hivatalos nyelvvizsgát igazoló dokumentumok

e) Publikációs jegyzék

f) Konferencia-részvételek (csak azok, amelyeken a pályázó előadóként vett részt)

g) TDK eredmények

A pályázat benyújtásával, a pályázati eljárással kapcsolatos kérdésekben a Collegium Talentum oktatás igazgatója ad további felvilágosítást a collegiumtalentum.oktatasvezeto@edutus.hu címen és a +36 20 467 8746-os telefonszámon.

A pályázat elbírálása, döntés a támogatásról:

A felvételi eljárásról a www.collegiumtalentum.com/szervezet/felvételi szabályzat menüben tájékozódhat.

Nem részesülhet támogatásban az a pályázó, aki
a) a benyújtott pályázati dokumentációban a támogatási döntés tartalmát érdemben befolyásoló valótlan, hamis vagy megtévesztő adatot szolgáltatott,
b) más magyar állami ösztöndíjban részesülő hallgatók,
c) Magyarországon állandó lakó- és tartózkodási hellyel, Magyarországon folytatott munkavégzésre irányuló további és egyéb jogviszonyból, magyarországi támogatásból származó rendszeres jövedelemmel rendelkezik.

A támogatási szerződés megkötése, a támogatás biztosítása:

A Collegium Talentum támogatója a magyar állami költségvetés, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetpolitikai Államtitkársága közvetítésével, a MO/15/02 nyilv. sz. támogatási szerződés alapján.

A pályázó a szerződéskötést követően részesülhet támogatásban.  Szerződéskötésre csak abban az esetben kerülhet sor – függetlenül a sikeres pályázástól –, ha annak pillanatában a felvett pályázónak felsőoktatási intézménnyel jogviszonya van. Ha ez nem áll fenn, akkor halasztási kérelmet kell benyújtania. A szerződéskötés félévente történik, megújításának feltétele a szerződött kollégista eredményes szakmai előrehaladása. A támogatások kifizetése a kötelező képzések alkalmával készpénzben történik.

Időpontok, határidők:

A pályázatok beadási határideje: 2015. április 30.

A pályázatok feldolgozása és írásbeli bírálata: 2015. május 4-31.

A pályázók értesítése e-mailben: 2015. június 18-19.

Szóbeli felvételi: 2015. július 3-4.

A szóbeli felvételi helyszíne: Edutus Ház, Budapest, V. Falk M. u. 1.

A felvételt nyert pályázók értesítése: az utolsó szóbeli meghallgatást követő 15 napon belül.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..